Tuottaja?

Keskustelua Iron Maidenista ja kaikesta bändiin liittyvästä.

Moderator: The Killer Krew

Kenen pitäisi tuottaa tulevat Maiden levyt?

Kevin Shirley
49
22%
Martin Birch
106
47%
Steve Harris
25
11%
Roy Z
38
17%
Joku muu, kuka?
9
4%
 
Total votes: 227

Pertti Keinonen
Rautakansleri
Rautakansleri
Posts: 5391
Joined: Sun Jan 04, 2004 21:07
Location: Länsirannikko
Contact:

Tuottaja?

Post by Pertti Keinonen »

Keskustelua Maiden albumien tuottajista, miksaamisesta, äänittämisestä, studioista ja soundeista ym. Kenen pitäisi päästä tuottajan pallille, jotta ilmoille saataisiin viimeisen päälle loistava paketti? Marahan on jo eläkkeellä, mutta laitoin silti hänetkin mukaan vaihtoehdoksi. Kuka on lempituottajanne yleensäkin, jos saa muidenkin kuin Maidenin tuottajista haastella?
Mitä ryppyisempi rusina, sitä makiampi maku!
Paddy
Kisälli
Kisälli
Posts: 531
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:54
Location: Jyväskylä

Post by Paddy »

Äänestin Shirleytä. Brave New Worldillä on niin perkeleen kovat soundit, että alta pois. Myös Dancella on ihan hyvät. Ei ole tarvetta vaihtaa tuottajaa minun mielestä. Shirley tekee hyvää työtä.
trooper
Rautaneito IRC Crew
Rautaneito IRC Crew
Posts: 864
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:11
Location: Toholampi, Finland

Post by trooper »

Martin Birch on äijä.

Maidenin parhaimpien levyjen lisäksi herra on tuottanut myös muiden suosikkiyhtyeideni, kuten Deep Purplen ja Rainbowin levyjä. Soundi on juuri oikeanlainen ja levyjä pystyy soittamaan mankassa kuin mankassa.

Kevin Shirley on myös loistava. Maidenin nykysoundiin ei voisi muuta toivoa, on sen verran tykit.
-03, -03, -05, -05, -06, -06, -06, -06, -06, -07, -07, -08, -08, -09, -09, -10, -10, -10, -10, -10, -10, -11, -11, -11, -11, -11, -11, -11, -11, -11, -11, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -13, -13
P.K.
Rautaneito Crew
Rautaneito Crew
Posts: 8076
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:11
Location: Vantaa

Post by P.K. »

Masa! Vittu. Kyllä teki mahtavat soundit mies kulta-ajan levyille. Huomaa jo Killersistä että tiesi mitä teki siellä miksauspöydän takana.
Guest

Post by Guest »

Roy Z:aa voisivat ihan piruuttaan kokeilla

Mies teki kumminkin aika hyvää jälkeä Halfordin ja Priestin kanssa, puhumattakaan Brucen sooloista
Tuomo
Vempare
Vempare
Posts: 18
Joined: Thu Dec 16, 2004 12:53

Post by Tuomo »

Jaa-a, kiperä kysymys. Martin Birch se on parhaat levyt tuottanu ja onnistunu luomaan jokaiselle levylle omanlaisen tunnelman ja saundit ihan eritavalla ku Shirley. Jotenki tuo Shirleyn tuotanto on paikoittain pikkasen hiomatonta ja miksaus ei aina ole ihan kohdallaan. DOD oli tuotannoltaan huonompi ku BNW.

Roy Z on helvetinmoinen nikkari, sopis mielestäni myös Maideniin.

Sanotaan sitten näin, että livealbumia tuottamaan laittasin Birchin (LAD on paras livetuotanto ikinä!) ja studioalbumille puikkoihin Roy Z.

Jos haluatte kuunnella upeaa tuotantoa, niin kuunnelkaapa Steve Vai:n uusin albumi Real Illusions: Reflections. Herra on itse sen tuottanu ja miksannu, ihan helvetin hienoa jälkeä.
The Clairvoyant
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 189
Joined: Thu Jan 13, 2005 23:01
Location: Vantaa

Post by The Clairvoyant »

Martin ottaisin, jos saisin valita. Olisihan se aika legendaarista. Tuskinpa vaan jaksaa äijä enää elämänsä aikana raahautua. Ei Kevinnissä mitään valittamista kuitenkaan ole. Päinvastoin. Eikös Roy Z:lla ole vähän erilaiset soudimaailmat, kuin maidenilla (ainakin sen vähän perusteella, mitä olen kuullut) ?
poolrules
Veriveli
Veriveli
Posts: 5443
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:09
Location: Back in the Village

Post by poolrules »

Äänesti Martin Birchiä. Koska äijä on kuitenkin se "ainoa oikea" maidenin tuottaja. Soundit tietenkin PoM -> 7th son aikakauden tyyliset, niin kusisin hunajaa. Toki tuo tuskin enää koskaan tulee tapahtumaan, mutta saahan sitä unelmoida.

Vaikka Martinia äänestin, niin eipä tuossa Shirleyssä mitään valittamista ole. Varsin mainiot soundit on mies onnistunut viimeisimmille levyille aikaan saamaan. Ja mistä sitä tietää, vaikka kolmannella levyllä laatu edelleen paranisi, kun taas on yksi levy enemmän kokemusta.

Sitten jos mietittäisiin kokonaan uutta tuottajaa, niin esim. Masterplania ja Kreatoria tuottanut Andy Sneap voisi olla ihan mielenkiintoinen valinta. Siihen päälle miksaus ja masterointi á la Karmila & Jussila Finnvoxilta, niin johan kelpais ainakin allekirjoittaneelle. Muita mitä nyt tulee mieleen, niin Charlie Bauerfeind on tehnyt ihan hyvää jälkeä esim. Hammerfallin ja Helloweenin kanssa, joten miksi ei mies onnistuisi Maideninkin tuottamisessa. Roy Z tietysti olis myös mahdollinen, mutta itse ainakin haluaisin pitää pientä hajurakoa Maidenin ja Brucen soolojen välillä.
asa
MAIDEN HELL
MAIDEN HELL
Posts: 6061
Joined: Tue Jan 06, 2004 18:48
Location: Lahti Metal HELL
Contact:

Post by asa »

Martin Birch ehdottomasti. Kevin Shirley vääntää kyllä ihan pätevää hevisaundia, mutta minusta se voisi hieman enemmän puuttua biiseihin ja niiden sovituksiin, se on tuottajan tärkein tehtävä.
Maiden on oikeastaan kahdella viimeisimmällään polkenut melkoisen paikallaan sävellystensä puolesta, eikä sellaista kehitystä tai erilaisuutta kuin 80-luvulla oli, ole enää tapahtunut. Jotenkin tuntuu siltä että Maiden välttelee liikaa riskejä ja pelaa varman päälle.

Roy Z:ta olisi myös ihan varteenotettava vaihtoehto, saanut Halfordille, Brucelle ja Priestille aikaan hyviä levyjä ja saundeja. Yleensäkin mikä tahansa muutos nykyiseen olisi jo edistysaskel, että saataisiin vähän lisäpotkua niihin biiseihin. Minä ainakin odotan Maidenilta seuraavaksi sitä TAPPOLEVYÄ, joka ei jätä jossiteltavaa. Suunta on ainakin tähän asti ollut oikea, mutta lopullinen niitti jäänyt antamatta
Iron Constable
Crusader
Crusader
Posts: 7990
Joined: Tue Jan 06, 2004 15:13
Location: Bay Area, Southern Finland

Post by Iron Constable »

ANDY SNEAP. Siinä on äijä joka saa aikaiseksi munakkaat ja selkeät soundit (Kuunnelkaapa Kreatorin Enemy of God, NAM). Apuna kotimainen parivaljakko Karmila & Jussila, jotka tekevät upeaa jälkeä levyllä kuin levyllä. Tuo kolmikko on valovuosia edellä jotain tuhnu-Shirleytä.

Noista nimeltä mainituista Roy Z:n tuotannosta on vain hyvää sanottavaa, joten hänkin kelpaisi. Birch pysyköön eläkkeellä, meriiteistään huolimatta.
Nykyään melkein kaikki on jännää.
Pentelesh
Rautaneito IRC Crew
Rautaneito IRC Crew
Posts: 2509
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:37
Location: Susirajan tuolla puolen.

Post by Pentelesh »

Roy Z:taa meinasin alkuun vastata, voisi maidenin yleisilme muuttua hieman tämän miehen käsittelyssä.

Vastasin kyllä Joku Muu, Andy Sneap voisi olla vaihtoehto, kuunnelkaa vaikka Blazen Tenth Dimension soololevy. Helvetin hienot ja raskaat soundit. Mielestäni Kreatorin uusin jäi tästä vielä kauaksi
Nurse Them Feed Them Kill Them
Blank Eyes Stare Into An Empty Space
Dreaming In The Dark Dancing In The Wild
Visions From This Zombie Circus
KuoliO
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1053
Joined: Fri Jan 09, 2004 14:03
Location: Lahti

Post by KuoliO »

Kyllä se Martin Birch on kovin jätkä. Erityisesti SIT:men ja 7th Sonin saundit miellyttävät korvaa. Tosin ei Powerslaven ja Beastin saundeissa ole myöskään mitään valitettavaa.

Kevinissä ei ole vikaa, tykkään paljon BNW:in selkeistä saundeista, mutta DOD:in hieman tuhnuiset saundit ei tipu mulle niin kovaa. Vaikka saundit ei loppujen lopuksi hirveästi levyllä haittaa. Maidenilla on aina ollut suht selkeät saundit levyillä ja sitten tullaa DOD:in tuhnummille saundeilla niin kyllä se vaatii hieman kuuntelua, että niihin tottuu.
"Forward!" he cried from the rear and the front rank died.
And the general sat and the lines on the map
moved from side to side.
Lappis
Azazel
Azazel
Posts: 6218
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:46
Location: Lahti

Post by Lappis »

Morrisounds Studio ja Scott Burns tuottamaan/äänittämään :twisted:

Maailman kovin metallituottaja kautta aikain. Piste.
"To be alive is more than just breathing"
TheWickerman
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 181
Joined: Thu Jun 03, 2004 0:03
Location: Helsinki

Post by TheWickerman »

Martin Birchiä äänestin. Se tuntuu siltä aidolta oikealta Maiden tuottajalta ja olisi minusta ehdoton ykkönen tähän valintaan 8)
Älä tee sitä tänään minkä voit tehdä huomenna......Jos jaksat
Loveri
Paholainen
Paholainen
Posts: 773
Joined: Wed Jan 21, 2004 20:51
Location: Somewhere In Keski-Suomi

Post by Loveri »

Martin "Farmer" Birch.

Mies on tuottanut aivan täydelliset soundit 1981-1988 levyille 8)
GLAM stands for Gay LA Metal. I mean, if you have to dress up like a chick on stage to get people comin to check you out, you gotta ask yourself. First, you got unsolved issues. Second off, is your music really that good? -Dave Mustaine
Lionheart
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 251
Joined: Wed Jan 21, 2004 13:20
Location: Porvoo

Post by Lionheart »

Birch. Sääli sinänsä että meni eläkkeelle. Ukko on kyllä osannut tuottaa aikamoisia helmiä, joista Maidenin klassikot ovat vain yksi siivu.
Born To Lose - Live To Win
Moonchild
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 55
Joined: Wed Jan 07, 2004 4:15
Location: City Of (Fallen) Angels

Post by Moonchild »

Lappis wrote:Morrisounds Studio ja Scott Burns tuottamaan/äänittämään :twisted:

Maailman kovin metallituottaja kautta aikain. Piste.
Kuinkahan se tällaisen gore sedän visio soveltuisi perinteisempään meininkiin. Mielenkiintoinen idea.
Itse palkkaisin maidenin tuottajaksi itseni. Palattaiisin enemmän juurille ja keskittyttäisiin Brucen vokaaleihin sekä 3 kitaran kikkailuun. Koukkua koukun perään, menemättä kuitenkin progeksi.
Steve ei antaisi räminään kuitenkaan puuttua, joten niillä mentäisiin
Look, he Fell down.
I Slipped on some Nutz
Finnarry
The Bassist
The Bassist
Posts: 850
Joined: Mon Jan 05, 2004 11:01
Location: Nokia
Contact:

Post by Finnarry »

Martin Birch sai luotua maagisia tunnelmia Maiden levyille. Siitä pointsit soundien ohella.

Roy Z:n haluaisin pitää erossa Maidenista, jotta pysyisi jonkinlainen ero Brucen soolomatskuun. Ja tuskin Steven kanssa kaikki näkemykset kohtaisivat.
Lappis
Azazel
Azazel
Posts: 6218
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:46
Location: Lahti

Post by Lappis »

Moonchild wrote:
Lappis wrote:Morrisounds Studio ja Scott Burns tuottamaan/äänittämään :twisted:

Maailman kovin metallituottaja kautta aikain. Piste.
Kuinkahan se tällaisen gore sedän visio soveltuisi perinteisempään meininkiin. Mielenkiintoinen idea.
Itse palkkaisin maidenin tuottajaksi itseni. Palattaiisin enemmän juurille ja keskittyttäisiin Brucen vokaaleihin sekä 3 kitaran kikkailuun. Koukkua koukun perään, menemättä kuitenkin progeksi.
Steve ei antaisi räminään kuitenkaan puuttua, joten niillä mentäisiin
Läppähän tämä olikin. Mikä Gore-setä? Death, Deicide, Corpse Etc.

Noista yksikään ei ole Gorea.
"To be alive is more than just breathing"
Peke
Kärpästen Herra
Kärpästen Herra
Posts: 4785
Joined: Fri Jan 16, 2004 10:41
Location: Kotka/Karhulan Metallitehdas 48666

Post by Peke »

Martin Birch ei varmaan ole enää realistinen vaihtoehto (vaikka onkin mielestäni kaikkien aikojen ykkönen), joten valitsin Roy Z. Roy Z on tehnyt selvää hevisoundia Brucen soolo soundeille sekä Judas Priestin Angel of retributionissa...

Roy Z vaan tuottaa kunnon hevisoundeja, Kevin S taas tuottaa puuroa, mun mielestä puuroo keitetään keittiössä, ei suinkaan studiossa, eli kaikille on paikkansa...

:wink:

Cheers
Into Iron Maiden Since 1983
Moonchild
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 55
Joined: Wed Jan 07, 2004 4:15
Location: City Of (Fallen) Angels

Post by Moonchild »

Lappis wrote: Läppähän tämä olikin. Mikä Gore-setä? Death, Deicide, Corpse Etc.

Noista yksikään ei ole Gorea.
Sori huono ilmaus, en puhunut Goresta musa genrenä, vaan enemmänkin way of life tyyppisenä hommana.
Look, he Fell down.
I Slipped on some Nutz
CharlotteTheHarlot
Kisälli
Kisälli
Posts: 615
Joined: Mon Nov 01, 2004 16:37
Location: Helsinki

Post by CharlotteTheHarlot »

Birch takasin kiitos. 8)

Tuskin tulee, tosin.
"'What ho', said the thing with three bonces, 'do not meddle with things you do not understand!'" Nicko McBrain
Micki Nine
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 308
Joined: Thu Jan 06, 2005 15:07
Location: Hellsinki Rock City

Post by Micki Nine »

Martin... Parhaimmat soundit hänen tuottamillaan levyillä. Ei ainakaan Harris, tunkee itteensä vähän liikaa, vähän joka paikkaan... :lol:
Tribuuttilevy!!
Tom Barnie
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 170
Joined: Mon Aug 30, 2004 19:21

Post by Tom Barnie »

Kevin Shirley on saanut aivan upeaa jälkeä Brave new worldilla eikä Dance of deathin jälki sen rinnalla kalpene.
Vaikka en nyt olekkaan mikään musiikki alan asiantuntia niin loogisesti vois päätellä että tekniikka olisi "lievästi" parantunut Birchin lähdön jälkeen mutta silti Martinin tuottamilla levyillä on aivan uskomaton tunnelma ja laatukin on mitä mainioin. Eipä nykysoundissa mitään valittamista ole, päin vastoin, mutta silti ääni meni Martin Birchille, sinäänsä harmi että herra vetäytyi eläkkeelle. Mikäs siinä golf on varsin leppoista puuhaa studiossa hikoiltujen vuosien jälkeen... Stevehän miksaili nämä Real Live/Dead onet, eipä siitäkään mitään valittamisen aihetta löydy, mutta Stevelle alkais kasautuun liikaa hommaa jos vieläkin ois päävastuussa tosta tuottamispuuhasta eikä varmaan kukaan tahdo 'Arryn loppuun palamista, en ainakaan minä.
Roy Z vielä sen verran että ihan samaa mieltä olen kuin joku aikaisemmin että ei Roy:ta Maideniin sillä jotain selvää eroa Brucen soolotuotoksien ja Maidenin välillä, mieluiten sellaista jonka hoksaamiseen ei tarvi olla muusikko tjs.
tsorl
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2339
Joined: Wed Jan 21, 2004 12:01

Post by tsorl »

Äänestin jotain muuta, mutta en kyllä ketään osaa nimetä. Shirleyn soundit on melkoista puuroa, Roy Z ei Maidenin tuotantoon mitenkään passaa, Birch on eläkkeellä ja Steve on vain aika paska.
Gandalf carries the magic staff
Divides the armies in half
In the deeps of Helm's they engage in battle
So insane it'll make you rattle
Post Reply