Kiss

Keskustelua korkeakulttuureista, taiteesta ja lähinnä brutaalista jazz-musiikista.

Moderator: The Killer Krew

turtle
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 159
Joined: Tue Nov 07, 2006 17:49
Location: Tampere

Post by turtle »

Jep, Destroyer ja sitten tuo nimikkoalbumi on kevyttä jytää. Alive! nostasin myös korkealle jos ei tartte studioalbumi olla.
Ironmaiden82
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1032
Joined: Tue Aug 30, 2005 19:00
Location: Rauma

Post by Ironmaiden82 »

Sanoisin joko Destroyer tai debyytti. Siinä on pari kovaal. Tai sitten The Very best of Kiss. Siinä olisi mun top 3 jos tutustumista ajatellaan
Can i play with madness - The prophet stared at his crystal ball
Bruusbruus
Roudari
Roudari
Posts: 494
Joined: Tue Oct 02, 2007 14:35
Location: Vantaa

Post by Bruusbruus »

70-luvun studioalbumeilla on aika heikot soundit, joten itse aloittaisin Alive ja Alive 2 liveillä. 80-luvulta puolestaan Lick it up on täyttä tavaraa, monet pitävät Animalizea jotenkin ylittämättömänä, mutta mielestäni se on heikkoa kamaa, mutta minä pidänkin Alivea ehdottomasti parhaana Kiss-levynä, siinä ei vielä hempeilyä ole, päin vastoin mukana on paljon Simmonsin tylyjä biisejä tylyllä äänellä laulettuna. Toivottavasti tosiaan Euroopan kiertue pohjautuu Aliveen (kuten Stanley on mainostanut), se sopii meikäläiselle.
Peke
Kärpästen Herra
Kärpästen Herra
Posts: 4785
Joined: Fri Jan 16, 2004 10:41
Location: Kotka/Karhulan Metallitehdas 48666

Post by Peke »

Voimanorja wrote:Puuh.

Aika tuntematon bändi Kissi on mulle, mutta nyt on pakko ottaa itteä niskasta kiinni. Kesällä tulee nimittäin nähtyä muuan festarilla.

Mitä ekana hyllyyn? Mielipiteitä! Jotain sellasta kamaa, jolta varmasti tulee biisejä kesällä. Tarkoitus EI ole ostaa koko tuotantoa, ellei iske kunnolla. Ajattelin muutaman levyn hakea ja miettiä asiaa sen jälkeen tarkemmin.

Mitä Peke sanoo?
Peke sanoo seuraavaa:

ALIVE I tulee kokonaisuudessaan Hesassa/ Euroopassa, eli sen hommaat.

ALIVE II on minusta paaaaljon parempi ja se pitää kaikilla Heavy/Rock-ihmisillä olla.

Nuo on tietty live-albumeja. Studio-albumeista en ole vielä yhtään täydellistä löytänyt, aina on ihme huttua seassa. Ei se kyllä ole mikään ihme kun miettii alkuajan levytystahtia about 2 lättyä/vuosi pihalle. Tosin sama ilmiö seuraa bändiä vielä 80-ja 90 luvullakin. KISS-levyjen suosittelu on tosiaan vaikeaa aloittelijalle, kun todellisen huippumatskun sekaan on laitettu keskitason ralleja about 40%. Tämähän on sitten vaan mun mielipide asiasta, hevimusa miehen näkökulmasta.

Tämä huomioiden alkututustumiseen joku kokoelma olisi ihan hyvä hankinta sinulle (jos ei perusta live-versiosta). Kokoelmiahan sitten löytyy monia.

Studio-albumeista suosittelen hommaamaan seuraavat:
KISS
Destroyer
Creatures Of The Night


Nuo on kokonaisuutena iskeneet parhaiten mulle, mutta kuten sanottu ihan helmibiisejä on jokaisella 70-luvun albumeilla. Hyvä kattaus 70-luvun parhaimmistosta on juuri Alive 1 ja 2 livelätyillä.

Näyttää olevan myynnissä Kiss Alive 1975-2000 4CD paketti (Levykauppa Äx 44,90 eur), jossa kuittaat KISS-livet kerralla ALIVE I-II-III + The Millenium Concert (jossa soittaa KISSin alkuperäinen kokoonpano).

Kissiin kannattaa tutustua, bändi on omalla sarallaan maailman parhaita ja suuri vaikuttaja.

PS. Yksi mun suurimmista KISS-levyista on MTV-Unplugged 1996 ... loistavaa menoa, hienoja sovituksia. Ei varmaan paras levy aloittaa kuuntelua, mutta jos sulle alkaa uppoomaan KISS, niin suosittelen jossain vaiheessa tuota akustista levyä. Toimii :wink:
Last edited by Peke on Sun Apr 06, 2008 16:49, edited 1 time in total.
Into Iron Maiden Since 1983
Pentelesh
Rautaneito IRC Crew
Rautaneito IRC Crew
Posts: 2509
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:37
Location: Susirajan tuolla puolen.

Post by Pentelesh »

Ailve 3 on todella hyvä platta, mutta sitä ei välttämättä kannata ekana hommata. Homma on sillä ihan eri pyörillä kuin mitä kahdella aikaisemmalla Alive:lla. Alive 4 on myös hyvä paketti, mutta siinä on mukana Symphonia orkesteri, joten sekään ei mielestäni ole paras mahdollinen tutustumispaketti. Live levyistä siis mielummin jompi kumpi ensimmäisistä.

The Very Best Of Kiss -kokoelma on mielestäni ehkä paras paketti aloittaa tutustuminen. KISS, Destroyer ja Creatures of The Night ovat kaikki erittäin hyviä levyjä, mutta tuolla kokoelmalla on mielestäni erittäin hyvin ja kattavasti otettu noita maskiajan hittejä, sekä muutama sen jälkeinen viisu mukaan. Hyvä paketti.

Myös semmoinen live-dvd kuin Rock The Nation näyttää ainakin settilistaltaan ihan hyvältä pläjäykseltä.

Toivottavasti toukokuussa tuli Tears Are Falling \m/
Nurse Them Feed Them Kill Them
Blank Eyes Stare Into An Empty Space
Dreaming In The Dark Dancing In The Wild
Visions From This Zombie Circus
Terry
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 144
Joined: Fri Dec 30, 2005 19:00

Post by Terry »

Tuo The Very Best Of Kiss oli myös minun ensimmäinen Kiss-levyni. Levy sisältää suurimman osan minun 70-luvun suosikeista, kun taas ihmettelen miten 80-luvulta ei ole kuin 3 kappaletta (I Love It Loud, Lick It Up, Forever) ja 90-luvulta vain yksi (God Gave Rock & Roll To You). Tiedän kyllä että legendaarisinta Kissiä oli tuo 70-luku, mutta teki Kiss 80-luvullakin hyviä kappaleita, joten tuosta kokoelmasta jää uusille kuuntelijoille Kasari-Kissistä vähän kökkö-kuva. Tuohon 90-lukuun olisi voinut lisätä ainakin Revengeltä pari muuta biisiä ja Psycho Circuksen. Muuten ihan Ok-kokoelma.
Studio-albumeista suosittelisin itsekkin ostettavaksi juuri joko Debyytin, Destroyerin, Creatures Of The Nightin tai Revengen. Live-levyistä suosittelisin juuri näitä neljää Alivea.
Kiss: Helsinki, Hartwall Arena 28.5.2008
Iron Maiden: Helsinki, Olympia Stadion 18.7.2008
Fender
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2018
Joined: Fri Jun 09, 2006 12:13
Location: Hellfuckingsinki

Post by Fender »

^Double Platinum on myös ihan hyväksi todettu, ja ALIVE:t ehdottomasti hankintaan!
You're shit and you know you are
S.R.
Horus
Horus
Posts: 3975
Joined: Wed Dec 08, 2004 18:19
Location: Imatra
Contact:

Post by S.R. »

Juuh.

Suosittelen ostamaan muutaman levyn ainakin kerralla että saa edes hieman kattavamman kuvan. Tai yksi hyvä kokoelmakin olisi erittäin suositeltava.
Aiemmin jo mainitut levyt Kiss, Destroyer, Creatures Of The Night ja Revenge ovat kaikki erittäin suositeltavia. Live-levyistä etenkin Alive! ja AliveII suositeltavimmat.

Just katon tässä Kissin sivuilta löytyvää livepätkää Melbournen-keikalta. Spoilaamatta voin sanoa että ei ollenkaan hassumpi live-veto, todennäköisesti settilistan tuntevat tietävät mistä puhun.
:finger: Käsi sille!
"You see, pal: Elvis can't read a contract. All he knows is: No Ferrari, no rides with the top down." - James "Sonny" Crockett
Voimanorja
Manowarrior
Manowarrior
Posts: 2771
Joined: Tue Jul 26, 2005 21:59
Location: Tampere
Contact:

Post by Voimanorja »

Danke Schön, vastauksista.

Kai se on pakko laittaa Alive ja Destroyer -tilaus vetämään ÄXÄän.

:P
ozz3
Viimeinen voitelija
Viimeinen voitelija
Posts: 1959
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:27
Location: Espoo Rock City

Post by ozz3 »

Voimanorja wrote:Danke Schön, vastauksista.

Kai se on pakko laittaa Alive ja Destroyer -tilaus vetämään ÄXÄän.

:P
Kyllä tuolla kaksikolla pitäisi lähteä ja lujaa! Destroyerin erikoisuutta ei kannata kuitenkaan säikähtää, sillä sillä levyllä on paljon kokeellisempaa kamaa kuin muilla Kiss-lätyillä (miinus ehkä Carnival Of Souls). Löytyy nimittäin lapsikuoroa, sinfoniaorkesteria, tivoliurkuja, väärinpäin soivaa pianoa ja sitten tietenkin sitä ainoaa oikeaa Kiss rokkia!

Alive taas on sitä itseään. Helvetin tiukka lätty, eräänlainen kolmen ensimmäisen albumin greatest hits, mutta puolet tiukemmin soitettuna.

Voimiksena ottaisin vielä noiden kaveriksi tuon mainostetun Creatures Of The Nightin, joka on ehkä se Kissin raskain lätty, helvetin hyvä ja aliarvostettu kokonaisuus.
|Faith No More|Candlemass|
|Tuska Open Air|Korn|
|Ilosaarirock|Kraftwerk||
|Muse|
Tormentor
Paholainen
Paholainen
Posts: 670
Joined: Tue Sep 11, 2007 13:21
Location: Kotka/Karhulan Metallitehdas
Contact:

Post by Tormentor »

Voimanorja wrote:Danke Schön, vastauksista.

Kai se on pakko laittaa Alive ja Destroyer -tilaus vetämään ÄXÄän.

:P
CDON.COM:ista löytyy paljon Kiss-matskua melko edulliseen hintaan, myös DVD:tä! :wink:
"I'm sorry, I don't listen to country music." Manowar's Joey DeMaio about Metallica.
reptile
Viimeinen voitelija
Viimeinen voitelija
Posts: 1794
Joined: Fri Apr 22, 2005 12:42
Location: Kajaani

Post by reptile »

Entäpä Love Gun?Älkää unohtako sitä. Ei minusta häviä yhtään Destroyerille ja on paljon parempi kuin debyytti. Kyllä siitäkin on aika hyvä lähteä liikkeelle.
Try to hold some faith
in the goodness of humanity...


IRON MAIDEN FOREVER!!
S.R.
Horus
Horus
Posts: 3975
Joined: Wed Dec 08, 2004 18:19
Location: Imatra
Contact:

Post by S.R. »

Viime aikoina ollut kovassa kuuntelussa Rock And Roll Over. Erittäin tasainen levy joka kokonaisuutena peittoaa Love Gunin ja pärjää hyvin Destroyerille. Suosittelen myös tuota!
"You see, pal: Elvis can't read a contract. All he knows is: No Ferrari, no rides with the top down." - James "Sonny" Crockett
Bruusbruus
Roudari
Roudari
Posts: 494
Joined: Tue Oct 02, 2007 14:35
Location: Vantaa

Post by Bruusbruus »

Jos yksittäisiä levyjä ruvetaan arvioimaan niin älkäätten unohtako alkupäästä Hotter than Helliä eikä Dressed to Killiä + sitä debyyttiä. Noiden biisivalikoima mielestäni päihittää mainitut Destroyerin (jolla kummallisia kokeiluja) tai Love Gunin / Rock and Roll Overin, joilla aikamoista huttua puolet biiseistä (vrt. Hooligan, Then She kissed me). Elikkä jokaisella 70-luvun levyllä on huippubiisejä, mutta myös uskomatonta kuraa. Tietysti tämä liittyy sen aikaiseen julkaisupolitiikkaan, levyjä tuli ulos vähän väliä eikä laatu millään voinut olla alusta loppuun tasaisen hyvää. Edelleenkin olen sitä mieltä, että jos haluaa aloittaa tutustumisen Kissiin, niin Alive 1 ja 2 ja esim. The very best of Kiss ovat levyjä paikallaan.
Relic
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1179
Joined: Tue Mar 07, 2006 20:18
Location: Helsinki

Post by Relic »

Tulipa käytyä katsomassa Ace Frehley -soolokeikat Sheffieldissä ja Lontoossa. Valmiiksi jo korkealle asetetut odotukset ylittyivät huimasti, kokonaisuus niin settilistan, bändin kuin itse mestarinkin osalta hipoi täydellisyyttä. Loppuunmyydyt keikat, kapasiteettien ollessa Sheffieldissä noin 500 ja Lontoossa parisen tuhatta. Soundit Lontoossa kauttaaltaan heikommat, joskin siedettävät :).
Jussi K
GammaWeen
GammaWeen
Posts: 8858
Joined: Mon Oct 17, 2005 18:32
Location: Oulu

Post by Jussi K »

Tulivatko esimerkiksi 2,000 Man & New York Groove? -tottakai, luulisin :)

Acella on ollut melkoinen taito tehdä alkuperäistä parempia coverbiisejä, melkoisen harvassa yleensä moiset suoritukset.
Sent from my Panzerkampfwagen Tiger using Enigma
Relic
Taka-ampuja
Taka-ampuja
Posts: 1179
Joined: Tue Mar 07, 2006 20:18
Location: Helsinki

Post by Relic »

Jussi K wrote:Tulivatko esimerkiksi 2,000 Man & New York Groove?
New York Groove tuli tottakai molemmilla keikoilla, 2,000 Man ainoastaan Lontoossa. Muita eroja ei settilistoissa sitten ollutkaan. Bändi tosin, ennen Acen saapumista, veteli soundchekissä muutakin kamaa, Detroit Rock Cityä jne. Varsin hyvin lauloi muutamissa biiseissä myös rumpali Scot Coogan, samoin Anthony Esposito ja kakkoskitaristi (kuka sitten olikaan) tekivät hyvää työtä taustalaulujen osalta. Tolkuton käry oli kyllä The Corporation -klubilla "savuava kitara" spektaakkelin jälkeen :lol:.

Lämppärinä toiminut Tigertailz oli melko jäätävä.
Jussi K
GammaWeen
GammaWeen
Posts: 8858
Joined: Mon Oct 17, 2005 18:32
Location: Oulu

Post by Jussi K »

Relic wrote:Varsin hyvin lauloi muutamissa biiseissä myös rumpali Scot Coogan.
Lauloi muuten hyvin Nikki Sixxin Brides Of Destructionin ekalla levylläkin, sen parhaassa biisissä (Life).
Sent from my Panzerkampfwagen Tiger using Enigma
Ane
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 140
Joined: Sun Feb 29, 2004 17:52
Location: Salo

Post by Ane »

ozz3 wrote: Voimiksena ottaisin vielä noiden kaveriksi tuon mainostetun Creatures Of The Nightin, joka on ehkä se Kissin raskain lätty, helvetin hyvä ja aliarvostettu kokonaisuus.
Mielestäni Creatures of the night on Kissin ylivoimaisesti paras levy kokonaisuutena. Miinuksena ehkä ettei sisällä aivan mitään Love gunin, Black Diamondin tai Detroit rock cityn kaltaista klassikkoa. Revenge on myös hyvä kokonaisuus.

Yleisesti ottaen 70-luvun matsku on mulle mieluisampaa, mutta toki myöhempikin toimii. 70-luvun kama on ehkä vaan jotenkin sitä aidointa Kissiä. Tutustuin nimenomaan aluksi lähes täysin 70-luvun matskuun ja aluksi kasari ei ollut läheskään samalla viivalla. Nykyisin aika tasoissa.
turtle
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 159
Joined: Tue Nov 07, 2006 17:49
Location: Tampere

Post by turtle »

Mites muuten tämä the millenium concert? Jytääkö se, ja onko sitä saatavilla muuten kuin ostamalla tämä neljän cd:n alive-boksi, kun Alivet I, II, III ja IV Symphony on jo hyllyssä?
S.R.
Horus
Horus
Posts: 3975
Joined: Wed Dec 08, 2004 18:19
Location: Imatra
Contact:

Post by S.R. »

turtle wrote:Mites muuten tämä the millenium concert? Jytääkö se, ja onko sitä saatavilla muuten kuin ostamalla tämä neljän cd:n alive-boksi, kun Alivet I, II, III ja IV Symphony on jo hyllyssä?
Eikai sitä ole muuten saatavilla. Tuo pitäisi jostain saada kokonaisena, boxin levyltä puuttuu pari erittäin oleellista piisiä :lol:
"You see, pal: Elvis can't read a contract. All he knows is: No Ferrari, no rides with the top down." - James "Sonny" Crockett
turtle
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 159
Joined: Tue Nov 07, 2006 17:49
Location: Tampere

Post by turtle »

Samhain wrote:
turtle wrote:Mites muuten tämä the millenium concert? Jytääkö se, ja onko sitä saatavilla muuten kuin ostamalla tämä neljän cd:n alive-boksi, kun Alivet I, II, III ja IV Symphony on jo hyllyssä?
Eikai sitä ole muuten saatavilla. Tuo pitäisi jostain saada kokonaisena, boxin levyltä puuttuu pari erittäin oleellista piisiä :lol:
No entäs noin muuten, kuinka kuunneltavaa kamaa jos vertaa vaikka muihin Aliveihin? Eli kannattaako pelkän millenium concertin takia lähtee boksia hommaamaan?
S.R.
Horus
Horus
Posts: 3975
Joined: Wed Dec 08, 2004 18:19
Location: Imatra
Contact:

Post by S.R. »

turtle wrote:
Samhain wrote:
turtle wrote:Mites muuten tämä the millenium concert? Jytääkö se, ja onko sitä saatavilla muuten kuin ostamalla tämä neljän cd:n alive-boksi, kun Alivet I, II, III ja IV Symphony on jo hyllyssä?
Eikai sitä ole muuten saatavilla. Tuo pitäisi jostain saada kokonaisena, boxin levyltä puuttuu pari erittäin oleellista piisiä :lol:
No entäs noin muuten, kuinka kuunneltavaa kamaa jos vertaa vaikka muihin Aliveihin? Eli kannattaako pelkän millenium concertin takia lähtee boksia hommaamaan?
Paha sanoa. Enemmän tykkään noista muista livestä.
Ei tuo Millenium Concert huono ole mutta aika kauas jää legendaarista Alive! ja AliveII:sta. Bändi soittaa jotkut kappaleet hieman normaali tempoa hitaammin ja toisinaan hieman vähemmän "energisesti".

Siisti boxihan tuo on, jos siis todella fani on ja pitää kaikki levyt hommata tottakai suositeltava.
"You see, pal: Elvis can't read a contract. All he knows is: No Ferrari, no rides with the top down." - James "Sonny" Crockett
Bruusbruus
Roudari
Roudari
Posts: 494
Joined: Tue Oct 02, 2007 14:35
Location: Vantaa

Post by Bruusbruus »

Kopioin seuraavan KAF:in sivuilta:
Tommy Thayer tuossa tuoreessa Italian Radio Rockin haastattelussa totesi seuraavaa erittäin mielenkiintoista infoa biisilistasta:
Just few minutes ago Tommy talked to a national Rock radio in Italy about the forthcoming European leg of the ALIVE35 World tour.
Tommy confirmed that Kiss will play all songs from ALIVE !!!
Plus they will play obscure songs never played before and they can't wait to play in Verona where they are going to show all Kiss stuff from big pyros great lights and the biggest stage ever.
Jumankauta juu, jos koko Alive soitetaan niin rukouksiini on vastattu. Tuo on juuri se levy, mikä meikäläiselle kolahtaa, kasareilla ei ole väliä.
Starstruck
The King of Luvia
The King of Luvia
Posts: 845
Joined: Tue Jan 06, 2004 4:58
Location: Söörmarkku

Post by Starstruck »

Hiukan tuli revettyä Acen kommenttiin, jota puitiin tuoreessa Classic Rockissa. "Tommy Thayer used to be in a Kiss cover band, and you know what, he still is!". Enpä voisi olla enempää samaa mieltä. :lol:

En ole mikään Ace/Peter-fani ollut koskaan, mutta pitää kyllä myöntää, että Kiss on nykyään niin väkinäinen sirkus, etten edes harkinnut ostavani lippuja keikalle. Olisivat nyt edes kehitelleet uudet maskit Thayerille ja Singerille - kuten aikoinaan Crissille ja Vincentille - ja tekisivät uutta musiikkia.

Selvennän jo etukäteen, että tarkoitus ei ole missään tapauksessa tulla tänne ketjuun provosoimaan, olenhan itsekin ollut yhtyeen fani vuodesta 1985 asti. Nykytilanne vain ottaa päähän ihan älyttömästi. :shock:
Post Reply