Metallica

Keskustelua korkeakulttuureista, taiteesta ja lähinnä brutaalista jazz-musiikista.

Moderator: The Killer Krew

Loveri
Paholainen
Paholainen
Posts: 773
Joined: Wed Jan 21, 2004 20:51
Location: Somewhere In Keski-Suomi

Metallica

Post by Loveri »

Aloitetaanpas aivan alusta kun viimeksi ei oikein sujunut se keskustelu edellisessä Metallica topicissa.

Eli tänne Metallican levyjen arvioita, soittajien arviontia ja uutisia ja niin edelleen.

No kerran Iso Keinonen antoi vihjeenä topicin aloittajalle että vois pari sanaa sanoa niin antaa sitten mennä 8)

Itselle Metallica alkoi For Whom The Bell Tolls biisin bassointrolla ja rumpujen badam badam baa soitolla ja se oli kova potku palleille...taisin olla silloin jotain 5-6 vanha ja sitten vähän myöhemmin alkoi kovempi tutustuminen Metallicaan.

Jatkakaa..
Last edited by Loveri on Fri Jan 28, 2005 16:50, edited 2 times in total.
GLAM stands for Gay LA Metal. I mean, if you have to dress up like a chick on stage to get people comin to check you out, you gotta ask yourself. First, you got unsolved issues. Second off, is your music really that good? -Dave Mustaine
Pertti Keinonen
Rautakansleri
Rautakansleri
Posts: 5391
Joined: Sun Jan 04, 2004 21:07
Location: Länsirannikko
Contact:

Post by Pertti Keinonen »

Ei millään pahalla, mutta olisi luullut, että topicin aloittajalla olisi ollut jotain asiaakin Metallicasta, eikä olisi avattu topicia muuten vaan, että josko jollain olisi jotain sanottavaa bändistä. Jostain syystä keskustelu Metallicasta Maiden foorumeilla lipsahtaa aina vertailuksi ja kinaamiseksi. Toivottavasti tässä ei käy samoin. Laittakaas tänne se linkki suomalaiselle Metallica foorumille, niin saavat immeiset, jotka ovat menettäneet sielunsa Larsille ja Kirkille kajauttaa ihastustaan siellä.
Mitä ryppyisempi rusina, sitä makiampi maku!
Ipe
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4374
Joined: Wed Jan 07, 2004 10:28

Post by Ipe »

Lappis
Azazel
Azazel
Posts: 6218
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:46
Location: Lahti

Post by Lappis »

Pertti Keinonen wrote:Ei millään pahalla, mutta olisi luullut, että topicin aloittajalla olisi ollut jotain asiaakin Metallicasta, eikä olisi avattu topicia muuten vaan, että josko jollain olisi jotain sanottavaa bändistä. Jostain syystä keskustelu Metallicasta Maiden foorumeilla lipsahtaa aina vertailuksi ja kinaamiseksi. Toivottavasti tässä ei käy samoin. Laittakaas tänne se linkki suomalaiselle Metallica foorumille, niin saavat immeiset, jotka ovat menettäneet sielunsa Larsille ja Kirkille kajauttaa ihastustaan siellä.
Ei se lipsahda yhtään mihinkään, jos arvon Modet pitävät nämä teinixit ( Ja kaikki muutkin luonnollisesti ) kurissa typerine kommentteineen, joissa ei ole päätä eikä häntää. Mikä nähtiin juurikin viime Tallica-topicissa.

Hivenen jos sitä topikkia tarkastelee uudestaan, näkee, että nämä Noobiet sen sopan siellä keitti. Vaikka monikin varttuneempi henkilö yritti pitää keskustelun asiallisena.

Helvetin tiukka linja ja typeryydet, provot sun muut vastaavat heti pois varoituksen kera. Kyllä se hanskassa pysyy.

Itse Tallica-aiheeseen mulla ei ole nyt mitään sanottavaa.

Jännä juttu kuitenkin, että tuolla Metallica-foorumilla ei ole kyllä minkäännäköistä kisailua maidenin ja Tallican kesken. Vaikka siellä onkin Maiden-topik.
"To be alive is more than just breathing"
QazKFD
Rautaneito IRC Crew
Rautaneito IRC Crew
Posts: 5095
Joined: Tue Jan 06, 2004 22:26
Location: Hatanpää Kult

Post by QazKFD »

Johoo. Kyllähä toi Metallica toimii. Nytkin muuten sattuu soimaan. Joo, toi oli kanssa niitä bändejä mistä kaikki tämmönen metelin kuuntelu itelläki lähti.

Sanomattakin lienee selvää, että vuodesta 84 vuoteen 88 on parhaat julkaisut tehty. Justice lienee kuitenkin kaikista se kovin omalla kohalla. Black toimii kohtuuhyvin, mutta ei yllä 80-luvun tuotoksien kanssa samalle viivalle. Load, harppaus taaksepäin laadussa, ReLoad kovempi harppaus. Ei kolise.

St. Angeriä kun paukuttelin ekoja kertoja, ajattelin, että jopa on tuubaa. Sama nyt on mielessä edelleen, mutta mitä noita livenauhoja oon kuullut, niin ihan hyvin tuntuu toimivan uusikin materiaali. Alkanut jälkeenpäin harmittaan, etten poikennu tuolla Stadikalla samaan aikaan Metallican kanssa. Noh, kai se tästä.
YOU DON'T ROCK HARD
YOU NEVER DID
Holy_diver
Wimp
Wimp
Posts: 29
Joined: Fri Jan 28, 2005 15:26
Location: Ylistaro

Post by Holy_diver »

Metallica....hmm, Metallica. Perkele ku mullaki riittääs juttua tästä aiheesta. No alotetaan kumminkin aikajanan mukaan, eli H_d ja Metallican yhteinen historia: Kun tuan ekan Maiden levyn ostin, niin kaveri suositteli kovaa mua ostamaan metallicaa seuraavaks, läksin sit kauppaan ja toin mukanani Master of Puppets:in. Batteryn intros rupes ensin vähä ihmetyttämään, että mitä akustista pimputusta tää ny o? no sitte siinä 40 sek. kohdalla alkas sattumaan, että ku tuli sellaane kiva virne naamalle :twisted:
No, seuraava kipale...anteeksi kielen käyttöni, mutta SAATANA iski MOP:in alkuriffit nii takaraivoon että!!! se oliki sitte mun lempikappale pitkän aikaa :) Loppualbumi meni siinä sitte jammailen läpi...seuraavas postis kerron sitte tosta yhdestä kaikkien aikojen Metallialbumeista...Ride The Lightning:sta! :finger:

Just Call my name, cos I`ll hear you scream Master! Master!
WBNicko
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 149
Joined: Fri Jan 16, 2004 17:07

Post by WBNicko »

Metallica on niitä aivan huippu bändejä. Uudemmat levyt huonoja, mutta neljä ensimmäistä ovat lähes täydellisiä.
Parhaaksi levyksi valitsisin tällä hetkellä Kill 'em allin. Levyn parhaana biisinä Metal militia. MoPkin on välillä vahintäänkin yhtä hyvä, ellei jopa parempi. Parhaat nimibiisi sekä Battery.
Justicen jälkeisiltä levyltä löytyy jonkun verran hyviä kappaleita, mutta levykokonaisuusdet jäävät kauas alkupää Metallicasta.
johnas-
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 112
Joined: Tue Jan 06, 2004 14:07
Location: Joutseno

Post by johnas- »

Metallican tuotanto ei ole oikein missään vaiheessa iskenyt, se vaan on mielestäni jotenkin tylsää. Ensimmäisilitä levyiltä tosin löytyy muutamia helmiä. Yksi levy (RTL) lojuu hyllyssä ja näillä näkymin toista ei tule.
Like candles watch them burn
Dunadan
Roudari
Roudari
Posts: 429
Joined: Fri Jul 02, 2004 0:52
Location: Pori on the Edge

Post by Dunadan »

Kolme ensimmäistä levyä ovat edelleen pirun kovia vetoja. ...and Justice for Allkin vielä menettelee, mutta Black Albumista ja sitä seuranneista tekeleistä en ole juurikaan syttynyt. St. Anger kuullosti ihan siedettävältä ilmestyessään, mutta ajan myötä se on alkanut kuullostaa juuri siltä mitä se onkin, eli lannoitteelta.
Iron Constable
Crusader
Crusader
Posts: 7990
Joined: Tue Jan 06, 2004 15:13
Location: Bay Area, Southern Finland

Post by Iron Constable »

Metallica oli minulle Maidenin ohella heavynkuuntelu-urani tärkein bändi sitä aloittaessani. Vuodet 1983 - 1991 menivät kuin siivillä ja sitten Metallica ajoi karille, tukevasti.

Load ja Reload sisälsivät muutamia hyviä kappaleita kumpikin, ehkä niistä yhdistettynä saisi yhden aika hyvän normaalimittaisen levyn. S & M levy oli pilkahdus parempaa, pidän siitä melkoisen paljon edelleen, toki muutamista sovituksista voi olla montaa mieltä, mutta esim. yhden suosikkibiiseistäni, eli For Whom The Bell Tolls sovitus tuolla levyllä on aivan loistava.

St.Angerin hankin kun halvalla sain, kaksi kertaa olen katsonut mukana tulleen dvd:n ja samalla tietenkin kuunnellut. Mielenkiintoista katseltavaa, mutta onnetonta kuultavaa. En usko enää palaavani levyn pariin. Tarkoituksetonta räminää, ei voi käsittää mitä miesten mielissä on liikkunut tuota tehdessä.

Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että kahdeksan vuotta bändi oli minulle Maidenin ohella tärkein kaikista ja Ride the Lightning, The Master of Puppets ja ...and Justice for All jäävät omaan ja koko musiikkigenren historiaan yksinä kaikkien aikojen parhaista julkaistuista levyistä. Kill'em All ja Black Album ovat hyviä julkaisuja, vailla kummempaa klassikko-arvoa. Ensin mainittu on jotenkin puolivalmis tekele ja jälkimmäiseen kyllästyin aikoinaan, kun kaikki biisit hinkattiin puhki niiden kymmenen sinkun myötä... Eikä vielä ole huvittanut levyn pariin palata, vaikka reilu vuosikymmen on jo kulunut.

Metallicalle on minulla aina pieni paikka sydämessä, enkä noihin mainittuihin kolmeen levyyn ikinä kyllästy. Silti harmittaa, että lahjakkaat muusikot tuhlaavat kykyjään St.Angerin kaltaiseen kammotukseen. Jos ei ole enää mitään sanottavaa, olisivat hiljaa. Jos pitää kiukkua purkaa ja terapiaksi soittaa "rajusti", tekisivät sen treenikämpässä ihan itsekseen eivätkä äänittäisi sitä saati julkaisisi.
Nykyään melkein kaikki on jännää.
Rainmaker
Kisälli
Kisälli
Posts: 561
Joined: Thu Jan 22, 2004 1:21
Location: Helsinki

Post by Rainmaker »

Iron Constable wrote:Jos pitää kiukkua purkaa ja terapiaksi soittaa "rajusti", tekisivät sen treenikämpässä ihan itsekseen eivätkä äänittäisi sitä saati julkaisisi.
Sama koskee tuota Some Kind Of Monster- julkaisua. Tom Araya totesi osuvasti että kyllä hänkin jätti juopottelun jossain vaiheessa mutta ei se siitä mitään dokkaria alkanut tekemään. :lol: Ehkä siinä on jotain mammuttibändisyndroomaa ja ripaus tyypillistä jenkkimeinkiä terapeutteineen ja ryhmähaleineen.
rocker
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2233
Joined: Sat Jan 10, 2004 11:24

Post by rocker »

Metallica on itselleni ollut aina jotenkin kaksijakoinen bändi. Löytyy hienoja biisejä, (nimiä ei varmaan tarvi edes mainita) ja vastapainoksi käsittämätöntä sontaa ja kitaranraiskausta tyyliin st.anger. Black albumin jälkeen bändi ei ole saanut aikaiseksi mitään itseäni kiinnostavaa.
What we do in life, echoes in eternity
The Hellion
Berserkki
Berserkki
Posts: 823
Joined: Fri Jun 04, 2004 12:24
Location: Ilmajoki

Post by The Hellion »

No joo, joitakin levyjä on kumma kyllä tullut hankittua mutta eipä ole Metallica ikinä oikein säväyttänyt Maidenin ja Priestin lailla, jotenkin kuulostaa vaan niin peruskamalta. Levyistä löytyy Load, ReLoad, Master Of Puppets, ...And Justice For All sekä tuo Black Album. St.Angerin olen veljeltäni lainannut ja pari kertaa kuunnellut, aikamoista kuraa se oli, kaikki biisit kuulostivat aika lailla samalta.
En ymmärrä itsekkään miksi olen noita levyjä noinkin paljon ostellut kun en oikein Metallicasta tykkää.
Last edited by The Hellion on Sun Jan 30, 2005 13:26, edited 1 time in total.
P.K.
Rautaneito Crew
Rautaneito Crew
Posts: 8076
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:11
Location: Vantaa

Post by P.K. »

Toimii, toimii, toimii. Itelleni ehkä jopa tärkeämpi bändi kuin Maiden. Noh, ainakin on kuunneltu pitempään kuin Maideniä. Neljä ekaa ja Load toimivat mahtavasti. Load toimii kun ei ajattele sitä että mitä bändin on joskus aikaisemmin tehnyt... Huomaa kuinka hienoja biisejä ovat mm. The Outlaw Torn ja Bleeding Me.

Livenäkin helvetin kovaa settiä, ja kesällä nähty Olympiastadion on tälläkin hetkellä keikkojen ranking-listan ykkösenä. Etupitti - ei parempaa paikka ollutkaan.
Pyros
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 88
Joined: Thu Jan 27, 2005 5:55

Post by Pyros »

Minä en ole koskaan innostunut yhdestäkään Metallican levystä. Joitain yksittäisiä biisejä voisin jollain metallirock-kokoelmalla sietää, mutta that's it. Mulle Maidenin ohella isot jutut olivat W.A.S.P., Twistarit, Mötley Crue, Alice Cooper jne. joista W.A.S.P. kolahtaa edelleen. Myös uusi raskasluontoinen Alice Cooper kolahtaa meikäläiseen.
Lappis
Azazel
Azazel
Posts: 6218
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:46
Location: Lahti

Post by Lappis »

Kyllä nyt IC heittää sellaista sontaa suustaan että oikein pelottaa. Kill'em All jos joku on nimenomaan klassikko, genren uranuurtaja ja varsin loistava levy. Ehkei juuri sinun mielestäsi levy ole klassikko, mutta jos lähdetään isommalla mittakaavalla kyselemään, kyllä se vain on helvetinmoinen klassikkolätty.

Muuten varsin samaa mieltä IC:n kanssa
"To be alive is more than just breathing"
Iron Constable
Crusader
Crusader
Posts: 7990
Joined: Tue Jan 06, 2004 15:13
Location: Bay Area, Southern Finland

Post by Iron Constable »

^Älä anna vaikuttaa yöuniin. En ole parin vuosikymmenen aikana löytänyt Kill 'em Allista sitä hyvää, minkä moni muu on löytänyt. Enkä usko sitä seuraavien parinkymmenenkään aikana löytäväni. Metallican tuotannossa juuri Loadin ja sen jälkeisen kauden yläpuolella. Onneksi olen ilmeisesti vähemmistön ? edustaja mielipiteineni.

Hit the lights, shit happens.
Nykyään melkein kaikki on jännää.
Paffe
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 57
Joined: Wed Dec 01, 2004 17:13
Location: Vantaa

Post by Paffe »

Ride the Lightning, Master of Puppets ja muutamat yksittäiset biisit muilta levyiltä pyörineet soittolistallani aika useinkin. Muuten bändiltä vain puuttuu oikea särmä, linja, iskevyys ja sanoma.

Täytyy myöntää, että Master of Puppetissa on erittäin komea kansi, jotenkin tulee aina NOTB mieleen...
Born to Lose - Live to Win
P.K.
Rautaneito Crew
Rautaneito Crew
Posts: 8076
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:11
Location: Vantaa

Post by P.K. »

^ Sanomaa nyt löytyy neljältä ekalta levyltä ihan hyvin, jos siis on oikeasti perehtynyt niihin ja tietää biisien teemat jne. Samaten iskevyyttä... No vittu. En tajua tuota viestiä. Perustelut?
Paffe
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 57
Joined: Wed Dec 01, 2004 17:13
Location: Vantaa

Post by Paffe »

Särmällä ja iskevyydellä tarkoitin lähinnä sitä, että varsinkin uudemmat levyt jättävät vaikutuksen kokonaan tekemättä. Kappaleet sopivat soimaan taustalle, mutta eivät vaikuta mitenkään. Olo on yhtä orpo, kun aluksikin. Linjan puuttumisella tarkoitin sitä mikä tapahtui siellä jossain Loadia ja Reloadia ennen. Äläkä nyt käsitä väärin ei minulla ole mitään sitä vastaan, että musiikki kehittyy tai miehet meikkaavat (kovin paljoa ainakaan), kunhan se vain kehittyisi oikeaan/järkevään/hyväksyttävään suuntaan..

Asiaa on vaikea perustella se vain on niin kuin on, vaikka kuinka haluaisinkin se ei tule muuttumaan. Aivan kuten jo joku sanoikin jos ei ole mitään sanottavaa/halua niin miksi tehdä uusi levy jolta puuttuu se kaivattu sanoma ja tunnelma. Terapiavideosta nyt puhumattakaan...
Born to Lose - Live to Win
Lappis
Azazel
Azazel
Posts: 6218
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:46
Location: Lahti

Post by Lappis »

Iron Constable wrote:^Älä anna vaikuttaa yöuniin. En ole parin vuosikymmenen aikana löytänyt Kill 'em Allista sitä hyvää, minkä moni muu on löytänyt. Enkä usko sitä seuraavien parinkymmenenkään aikana löytäväni. Metallican tuotannossa juuri Loadin ja sen jälkeisen kauden yläpuolella. Onneksi olen ilmeisesti vähemmistön ? edustaja mielipiteineni.

Hit the lights, shit happens.
Uskon. Poser :lol:

^ Mikähän mahtaa olla Maidenin sanoma? Lord of the Flies? Man on the Edge?

Jos siitä sanomasta lähdetään puhumaan, kannattaa tosiaankin katsella niitä sanoja uudestaan. Koska minä ymmärrän sanoman nimenomaan sillä, mitä lyriikoista löytyy. Ja sillä osa-alueella Tallica pesee kyllä Maidenin aika reilusti.

Linjan puuttuminen siellä, mitä tapahtui enne Loadia ja ReLoadia? Ööö...Ennen Black-levyä pelkkää rässiä. Missä se linjan puuttuminen? Black-levyllä mentiin rockimpaan ilmaisuun, kyllä. mutta kyllä siltä levyltä kyllä ihan selkeä linja löytyy. Ei tosin rässiä, mutta heavya kuitenkin. Ja edelleen raskaampaa kuin Maiden koskaan. Kiistämättömiä faktoja.

Toisinaan nämä jotkut Tallica-aiheiset kommentit ja dissailut menevät ihan paradokseiksi.
"To be alive is more than just breathing"
poolrules
Veriveli
Veriveli
Posts: 5443
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:09
Location: Back in the Village

Post by poolrules »

Lappis wrote:
Pertti Keinonen wrote:Jostain syystä keskustelu Metallicasta Maiden foorumeilla lipsahtaa aina vertailuksi ja kinaamiseksi. Toivottavasti tässä ei käy samoin.
Ei se lipsahda yhtään mihinkään, jos arvon Modet pitävät nämä teinixit ( Ja kaikki muutkin luonnollisesti ) kurissa typerine kommentteineen, joissa ei ole päätä eikä häntää. Mikä nähtiin juurikin viime Tallica-topicissa.

Hivenen jos sitä topikkia tarkastelee uudestaan, näkee, että nämä Noobiet sen sopan siellä keitti. Vaikka monikin varttuneempi henkilö yritti pitää keskustelun asiallisena.

Helvetin tiukka linja ja typeryydet, provot sun muut vastaavat heti pois varoituksen kera. Kyllä se hanskassa pysyy.
Vähän alempana
Lappis wrote:^ Mikähän mahtaa olla Maidenin sanoma? Lord of the Flies? Man on the Edge?...

...Ja edelleen raskaampaa kuin Maiden koskaan.
No tällä kertaa ei teinixit aloittanut vertailua. Toivottavasti eivät jatkakaan sitä :wink:. Pidempään Lappiksen kirjoittelua lukeneet varmasti ymmärtää nuo heitot, ja ei tartu niihin sen enempää, mutta joku "nuorempi" saattaa aloittaa niistä taas jonkin tyhmä väittelyn.

Jos nyt myös jotain enempi aiheeseenkin liittyvää kirjoittelisi, niin Metallica ei koskaan ole ollut mulle mikään suuri suosikki. Neljä ekaa levyä on ihan ok kamaa, mutta sen jälkeinen tuotanto ei kiinnosta yhtään.
Pyros
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 88
Joined: Thu Jan 27, 2005 5:55

Post by Pyros »

Lappis wrote:^ Mikähän mahtaa olla Maidenin sanoma?
Aika useinhan tuota lehdistötilaisuudessa kysytään, ja Bruce heittää että jos ihmisten "life's bullshitin" sekaan saa vähän iloa ja fantasiaa niin siinä on ihan tarpeeksi syytä ja sanomaa, eskapismia kuten Bruce asian eräässä paikassa muotoili.
KURRE

Post by KURRE »

Mulle tuo Tallica on semmoinen kuuneltava orkesteri en oikeestaan ole koskaan päässyt siihen sisään,tosin en ole yritellytkään.
Sen verta on pakko heittää,että vokalistin ääni on aivan sairaan hyvin istutettu muuhun musisointiin ja muutenkin dikkailen kaverin äänestä.
En omaa yhtää ukkoloiden lättyjä,täytyy joskus hommata vanhempaa materiaali kun kohalle sattuu.
Pitäisikö tähän viellä sanoa,et osaa ne Tanskalaiset tehdä muutakin kun sairaan hyviä vuoristoratoja.
Kelpo yhtye sanon minä.
Lappis
Azazel
Azazel
Posts: 6218
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:46
Location: Lahti

Post by Lappis »

PoolRules: Minähän olen tunnetu teini. Ja toisekseen, Heitin vain ilmoille faktan, johon kyllä ei voi vastaan väittää. Se ei ollut Mutu eikä provo, se on fakta. Sen tason fakta, joka oli kyllä ihan turhaa edes kirjoittaa. Mutta vaikka olikin fakta kyseessä, täytyy myöntää, että omaan nokkeluuteni meinaa nyt Mr. Lappis kompastua. Pitänee heittää Chokeslam itselleni hetken kuluttua.

Asa, millon saan mun Ride The Lightningin takaisin? Meidän bändikämpällä on sun GoatSodomy. Tehräänkö vaihtarit?
"To be alive is more than just breathing"
Post Reply