Deep Purple

Keskustelua korkeakulttuureista, taiteesta ja lähinnä brutaalista jazz-musiikista.

Moderator: The Killer Krew

Deep Purple

In Rock
44
21%
Fireball
21
10%
Machine Head
68
33%
Who Do We Think We Are
6
3%
Burn
19
9%
Stormbringer
1
0%
Perfect Strangers
48
23%
 
Total votes: 207

Prodical Son

Deep Purple

Post by Prodical Son »

Eli äänestäkää paras Purple albumi näistä (kun kaikki ei mahdu vaihtoehdoiksi).

Niin ja kommentteja bändistä, soittajista ja parhaasta mkII tai jotain kokoon panosta.
Last edited by Prodical Son on Sun Dec 05, 2004 19:05, edited 1 time in total.
Kepuli_Celmi
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 124
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:32
Location: Vantaa

Post by Kepuli_Celmi »

Fireball. Siihen liittyy paljon hyviä muistoja, kun vuonna 2002 sen ostin kesällä. Alku intro ihan vitun hyvä ja levy toimii kuin rutto. Tosin minulla on 25th Anniversary :?: edition. Kaikki kokoonpanot on ollut hyviä, tosin Bolinin ja Turnerin aikainen ei hirveästi kolahda. Ritchie on parhaimpia kitaristeja maailmassa kuin myös Steve Morse. Ja Airey on kova soittamaan, mikä tuli todistettua Helsingissä viime vuonna. Lordin lähtö vähän närästää, mutta hei, Don soitti Finlandia hymniä! Siitä isot pointsit, oli melkein kyynelet silmissä. Gillan on hyvä laulamaan, persoonallinen ääni, kuin myös Glenn Hughes joka saa äänen ihan perkeleen korkealle. Ian Paicen rumpu työskentely on uskomatonta, eikä ole koskaan kokeillut huumeita mikä ei ole kovinkaan tavallista rock maailmassa. Glover on basistina todella hyvä ja rento tyyli tarttuu lavalta yleisöön. Deep Purple oli ja on yhä maailman parhaimpia bändejä.

Perskeles, eihän tätä voi mitenkään ylistää tarpeeksi! Nyt Tulipalli soimaan!
http://panterafin.2.forumer.com/

"I have not seen a man, who isn't god already..."
Sandman
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 53
Joined: Wed Jan 14, 2004 0:22
Location: Hyvinkää

Post by Sandman »

Aika kova bändi vaikken ookkaan kovin hyvin tutustunu..
No vastasin Fireball koska sitä oon kuullu eniten ja siinä on tosi loistavia biisejä.. :D

No yhtyeen kirkkaimmiksi helmiksi voisi tässä nimetä vaikkapa nämä:

Sometimes I Feel Like Screaming
Fireball
Hush
Lazy
Child In Time
Smoke On The Water
"A penny will hide the biggest star in the universe if you hold it close enough to your eye."
Frontier
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 116
Joined: Fri Jan 09, 2004 16:59
Location: HellSinki

Post by Frontier »

En ole hirvittäviä määriä kuullut mutta ne 5-10 kappaletta jotka olen kuullut ovat todella kovia... Joista kovimpana Child in Time, upea biisi :!: En siis kuitenkaan tämän tiedon perusteella osannut päästä äänestys tulokseen...
Zapper
Kisälli
Kisälli
Posts: 555
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:48
Location: Helsinki

Post by Zapper »

Mä en noita albumeita kanssa kokonaisuudessaan tunne, mutta tunnen kuitenkin aika monta Purple-kappaletta. Oikeastaan alunperin innostuin koko hevistä ja samoin kitaransoitosta, kun kuulin Smoke On The Waterin. Sillon kun en vielä mitään heviä ollut oikein kuunnellut. Kyllä nuo Smoke On The Waterin ja Black Nightin kitarariffit ovat yksinkertaisuudessaankin todellisia neronleimauksia.
poolrules
Veriveli
Veriveli
Posts: 5443
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:09
Location: Back in the Village

Post by poolrules »

Tässä kohtaa pitää myöntää että löytyy aukko sivistyksessä, oikeastaan ainoa mitä olen kuullut on muiden tekemiä covereita ja nimeltä en muita biisejä muista kuin smoke on the water :oops: Sitä kun oli aina joku bändi vetämässä ala-asteen joulu ja kevät juhlissa :D

Täytyy tarkkailla tota äänestystä niin tietää mistä levystä tutustuminen kannattaa aloittaa.
Prodical Son

Post by Prodical Son »

Aloita tutustuminen Perfect Strangerssista niin et ainakaan pety.
NightTrain
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 298
Joined: Tue Jan 06, 2004 19:18
Location: Joensuu

Post by NightTrain »

Joo, tähänkin pioneeribändiin pitäs paremmin tutustua. Kaikki klassiset biisit kuten Perfect Strangers, Smoke On The Water ja Black Night (tosiaan legendaariset riffit) ovat tulleet vuosien varrella erittäin tutuiksi, enkä niihin ole kyllästynytkään. Yhtään huonoa biisiä en ole bändiltä tainnut vielä kuulla. Kaipa se on lisättävä tuo Perfect Strangers ostolistalle.
Kissa on isompi kuin päästäinen.
Prodical Son

Post by Prodical Son »

Kuunnelkaa Machine Head levyltä kappale Pictures Of home.
Pystyykö tuon alun rumpu juttuun kukaan nyky rumpaleista??
Arvaan EI pysty!
Lionheart
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 251
Joined: Wed Jan 21, 2004 13:20
Location: Porvoo

Post by Lionheart »

Kyllä noista paras on In Rock. Minun kuunteluni on keskittynyt suurimmaksi osaksi levyille In Rock, Machine Head ja Perfect Strangers.
Bändiä en kerkeä nyt jäädä kehumaan, eikä sitä voikkaan tarpeeksi kehua. 8)
Born To Lose - Live To Win
Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Post by Hammer »

Aika paljon olen Deep Purplea kuunnellut, mutten omista kuin vasta kaksi bändin studioalbumia (Stormbringer, Purpendicular) ja Purple Hits kokoelman. Noin biisilistojen perusteella uskoisin, että In Rock ja Machine Head kolahtavat Puprle-levyistä meikäläiseen koviten, eikä Perfect Strangers tai Fireball jää varmastikaan paljoa jälkeen. Niin kova bändi joka tapauksessa on kyseessä, että tulen varmasti ennemmin tai myöhemmin hommaamaan nuo klassikko albumit levyhyllyyni. 8)
Klaus M
Vempare
Vempare
Posts: 24
Joined: Wed Jan 07, 2004 13:19
Location: Oulu

Post by Klaus M »

Fireball kolahtaa noista ehkä eniten mut löytyy purplen tuotannosta kovia muilleki ko rummuille esim highwaystarin kitara soolo...
Migren
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 347
Joined: Thu Jan 08, 2004 22:53

Post by Migren »

En ole Purplelta kuullut muita kuin satunnaisia biisejä lukuunottamatta Machine Headia, jonka sain lapsena kasetille. Se oli oikeastaan ensi kerta kun kuulin minkään asteen hevimusiikkia, ja illalla autossa kuunnellessa se oli aivan upeaa, Lazyn alkusooloilut yms.....AAHHH Machine Headille meni ääni :D
Loveri
Paholainen
Paholainen
Posts: 773
Joined: Wed Jan 21, 2004 20:51
Location: Somewhere In Keski-Suomi

Post by Loveri »

En omista bändiltä vielä kuin Purple Hits, Slaves & Masters ja Battle Rages On mutta kyllä tässä tulee lisää Deep Purplea hankkittua.
GLAM stands for Gay LA Metal. I mean, if you have to dress up like a chick on stage to get people comin to check you out, you gotta ask yourself. First, you got unsolved issues. Second off, is your music really that good? -Dave Mustaine
Starstruck
The King of Luvia
The King of Luvia
Posts: 845
Joined: Tue Jan 06, 2004 4:58
Location: Söörmarkku

Post by Starstruck »

In Rockin ja Fireballin väliltä piti valita ja päädyin ensimmäiseen, joka on kokonaisuutena parempi. Fireballin nimibiisi ja Fools ovat parempia kuin yksikään In Rockin biiseistä.
Iron Constable
Crusader
Crusader
Posts: 7990
Joined: Tue Jan 06, 2004 15:13
Location: Bay Area, Southern Finland

Post by Iron Constable »

No tuosta otoksesta on pakko vastata Perfect Strangers. On vaan epätavallisen tasainen levy Purplen tuotokseksi. Nimibiisi, Knockin at Your Back Door ja loistava Wasted Sunsets riittävät jo yksistään.

Machine Head tulee hyvin lähelle, mutta se tietty 70-luvun soundi tiputtaa pisteitä, meikäläiseen kun iskee yhdellätoista tuo 1980 -> osasto.

Loput ovatkin sitten tyypillisiä Purplen levyjä, muutama loistava kappale ja toisaalta pari ihan ufoa, kovin kovin epätasaista.
Nykyään melkein kaikki on jännää.
FlameNail

Paras biisi?

Post by FlameNail »

Mielestäni Highway Star on paras biisi
ja sitten hush ja (tietysti) Smoke on the Water :finger:
miinus
Kapteeni Saigonissa
Kapteeni Saigonissa
Posts: 1421
Joined: Tue Jan 06, 2004 18:16

Post by miinus »

NightTrain wrote:Joo, tähänkin pioneeribändiin pitäs paremmin tutustua. Kaikki klassiset biisit kuten Perfect Strangers, Smoke On The Water ja Black Night (tosiaan legendaariset riffit) ovat tulleet vuosien varrella erittäin tutuiksi, enkä niihin ole kyllästynytkään. Yhtään huonoa biisiä en ole bändiltä tainnut vielä kuulla. Kaipa se on lisättävä tuo Perfect Strangers ostolistalle.
Juuri näin. Tiedän, että Blackmore on ihan saamarin kova kitaristi, sijoittuu varmaankin TOP3:een. Ja tiedän, että Gillan on todella kova vokalisti. Ja tietysti Smoke On The Water on yksi hevin suurimmista synnyttäjistä. Upea biisi kertakaikkiaan. Jostakin syystä tutustuminen bändiin on vain jäänyt vähälle. Taidanpa poiketa levykaupan kautta huomenna töistä kotiin!
You´ll take my life,
but I´ll take your´s too!
poolrules
Veriveli
Veriveli
Posts: 5443
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:09
Location: Back in the Village

Post by poolrules »

^
Hyvä aloitus ainakin omasta mielestä vois olla tuo very best of kokoelma. Viime viikolla ainakin oli Jyväskylän free record shopissa 2xCD=20e hyllyssä (joten miks ei muuallakin), joten jos kaverin sille löytää niin ei ees paha hinta. Ite ainakin oon ollu tyytyväinen hankintaan, melkein yhtä kovaa matskua kuin Blackmoren & RJD:n Rainbowssa aikaan saama.
StormTrooper
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 257
Joined: Thu Jan 08, 2004 13:33

Post by StormTrooper »

In Rock:ia äänestin. Täynnä kovia biisejä esim. Child in Time on hieno kappale, tunnelmaa ja Gillanin laulu on mahtavan kuuloista.

Lempibiisejäni ovat mm.

Knockin at your back door : Aivan loistava kappale kultaiselta 80-luvulta. Kertsi on kyllä Purplen mieleenpainuvimpia ja Blackmore soittaa vielä loistavan soolon. Perfect Strangers - levyn ehdottomasti paras biisi.

Fire in the Basement: Joe Lynn Turnerin aikaista Purplea (levyltä Slaves & Masters) . Miestä ei tunnuta arvostan kovinkaan paljon, miksiköhän? Tyyppi laulaa loistavasti, varsinkin tässä biisissä. Tämä biisi rokkaa.

The Battle Rages On (samannimiseltä levyltä) : Gillan laulaa hienosti, niinkuin aina, kova riffittelybiisi, hienot sanat, Purplen parhaimpia teoksia.

David Coverdalen aikaista Purplea olen pari biisiä kuullut ja niissä ei ollut mitään erikoista, oikeastaan aika onnettomia sävellyksiä esim. Comin Home ei toimi.

Ja paras kokoonpano on yllätys yllätys Mark II (ainoa oikea).
"I'd like to fly, but my wings have been so denied."
Alice in Chains - Down in a Hole
Prodical Son

Post by Prodical Son »

Kuunteleppas Coverdalen aikainen Burn nimi biisi kuin myös mistreated ja esim. seuraavalta Stormbringer levyltä Soldier of fortune niin väitän että iskee...
Valtra
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 262
Joined: Sun May 16, 2004 17:36
Location: Elimäki

Post by Valtra »

Purple kolahti joskus 80-luvun lopulla, Machine head oli eka DP
albumi joka tuli hankittua ja nyttemmin omistan
lähes kaikki levyt. Bananas puuttuu samoin ne noin miljoona
kokoelma ja livelevyä... :lol:
Ai niin mielestäni kolme parasta albumia ovat
In Rock, Machine Head ja Perfect Strangers.
"Led Zeppelin on lähes yhtä huono kuin Oasis"
MuurarinEno
Roudari
Roudari
Posts: 454
Joined: Sat Jan 24, 2004 13:52
Location: Nurmijärvi

Post by MuurarinEno »

Fireballin ja Perfect Strangerin väliltä oli vaikea valita mutta lopulta päädyin Fireballiin
"oh, you can't play heavy metal with synthesizers"
-Bruce Dickinson
EDDIEIRONMAIDEN
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 310
Joined: Thu Apr 22, 2004 20:20
Location: Espoo

Post by EDDIEIRONMAIDEN »

Machine headia äänestin.En ole pahemmin perehtynyt kun vain tohon David Coverdalen Deep Purpleen.Niin ja tohon levyyn.
nii-i
cuomi
Kisälli
Kisälli
Posts: 596
Joined: Wed Sep 22, 2004 20:51
Location: Kangasniemi

Post by cuomi »

In Rock on henk.koht suosikki ollut jo pitkään. Muutenkin Purple on yksi kovimmista yhtyeistä ever!
Post Reply