TAROT

Keskustelua korkeakulttuureista, taiteesta ja lähinnä brutaalista jazz-musiikista.

Moderator: The Killer Krew

Tämä on siivouksen esto äänestys

X
3
60%
Y
0
No votes
Z
2
40%
 
Total votes: 5

Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Post by Hammer »

Tarot on ehdottomasti yksi Suomen kovimmista bändeistä. Livenä on tullut todistettua kertaalleen ja kyllä toimi mainiosti, Marcon välispiikit olivat parhaita kuulemiani. Levyjä en vielä omista, vaikka on pitänyt hankkia tuo Suffer Our Pleasures jo pidemmän aikaa. Vanhemmista Tarotin levyistä etenkin Spell Of Iron kiinnostaa kovasti, mutta tuntuu levyn löytäminen kaupoista olevan mahdotonta. Täytyy odotella Tarotin remasteroivan albuminsa ja käytävä sitten ostamassa.
Nasse-setä
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 69
Joined: Mon Jun 28, 2004 19:31
Location: Tampere
Contact:

Post by Nasse-setä »

Kyllä. Tarot on ehdottomasti yksi suomen kovimpia orkestereita. Marco Hietala on tunnetusti Suomen kovin hevilaulaja, eikä ole valittamista miehen bassottelu- tai biisinkirjoitustaidoissakaan.

En omista muita levyjä kuin kokoelman Shining Black ja uusimman Suffer Our Pleasures. Suffer on helvetin kova levy, kuten täällä on jo hehkutettu. I Rule, Pyre Of Gods, Rider Of The Last Day sekä Follow The Blind ovat täyden kympin biisejä ainakin.
Nasse-setä on harvinaisen selvinpäin!
Lionheart
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 251
Joined: Wed Jan 21, 2004 13:20
Location: Porvoo

Post by Lionheart »

Aloha vähästä aikaan.


Kyllä, Tarot on Suomen kovin, ei hetkenkään epäilystä. Suffer Our Pleasures = perkele, kuningaslevy! Harva vanhempi bändi pystyy parinkymmenen vuoden jälkeen ylittämään itsensä.
Marco on jumala. Piste. Zacharyn lavaesiintymisen kritiikkiä en oikein ymmärrä. Ilmeisesti jotkut ovat ihan oikeasti sitä mieltä, että esiintyjästä tekee hyvän maraton-matka 5 kertaa konsertin aikana. Nimittäin tällä herralla on sitä kuuluisaa karismaa, kuten velipojallakin. Ja muutenkin hyvin mukava ja fiksu mies.
Mutta musiikkiin: saatavavilla ei tällä hetkellä ole Sufferin lisäksi kuin tuplakokoelma, mutta eiköhän ne remasterit ilmestyne joskus, on meinaan Marcon esiintyminen Nightwishissä tuonut Tarotille ihan hyvin huomiota. Eikö Suffer mennyt jopa listan korkeimmille sijoille?
Siis sääli se on, miten on maailmalta jäänyt väliin tällainen bändi. Paska säsä, rässin suosio iski kun Tarot oli kuumimmillaan. To Live Forever on oikeasti yksi parhaita hevilevyjä koskaan (Do You Wanna Live Forever, Live Young Die Young, Iron Stars, In My Blood jne.)

Ja ulkoasiaseikka: Tarot on maailman asiallisimman näköinen bändi. Siinä on miehiä, jotka näyttävät miehiltä!
Born To Lose - Live To Win
Turbo Terminaattori
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 86
Joined: Fri Mar 18, 2005 15:30
Location: Kuopijjo Rock City
Contact:

Post by Turbo Terminaattori »

No Zacharyä näkee harvase viikko Henkassa, se asuu tuossa naapurissa ja sen eukko on samassa koulussa ku mun vaimon sisko. Peculta olen saanut melkein turpaani.

Tarot on kova jyrä.
Lappis
Azazel
Azazel
Posts: 6218
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:46
Location: Lahti

Post by Lappis »

Turbo Terminaattori wrote:No Zacharyä näkee harvase viikko Henkassa, se asuu tuossa naapurissa ja sen eukko on samassa koulussa ku mun vaimon sisko. Peculta olen saanut melkein turpaani.

Tarot on kova jyrä.
:lol:

Ei helvetti, mä kuolen
"To be alive is more than just breathing"
Turbo Terminaattori
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 86
Joined: Fri Mar 18, 2005 15:30
Location: Kuopijjo Rock City
Contact:

Post by Turbo Terminaattori »

Lappis wrote:
Turbo Terminaattori wrote:No Zacharyä näkee harvase viikko Henkassa, se asuu tuossa naapurissa ja sen eukko on samassa koulussa ku mun vaimon sisko. Peculta olen saanut melkein turpaani.

Tarot on kova jyrä.
:lol:

Ei helvetti, mä kuolen
Äläs delaa. Tuo on totta. Kuopijjo rock city rules!
Pecun mielestä I Don't Care Anymore on paras biisi, mutta muut pojat ei diggaa soittaa sitä.
KURRE

Post by KURRE »

Siinä muuten kaikille hyvät arvostelut Tarotin Spell Off Iron lätystä ja muistakin veijjareiden materiaalista.
(Vanhaa on teksti, mut niin on maailmakin)

http://www.sonosmetallicos.net/arvostel ... how&id=164

Kyllä on perkele kovaa tavaraa. :twisted:
Peke
Kärpästen Herra
Kärpästen Herra
Posts: 4785
Joined: Fri Jan 16, 2004 10:41
Location: Kotka/Karhulan Metallitehdas 48666

Post by Peke »

TAROT
En ole koskaan ollut mikään fanaattinen suomihevin fanittaja. Tuli silloin aikanaan teinixinä kuunneltua tarotit ja zero ninet melkoisen pintapuolisesti. Syykin tuohon ylenkatsomiseen on melkoisen selvä ja (toivottavasti) ymmärrettävä vuosina 1983-1990 ollessani 11-18 vuotias, minut täysin vei bändit jotka eli silloin kulta-aikojaan kuten: Iron Maiden, Judas Priest, Dio, Helloween WASP, Mötley Crue, Scorpions, Accept.

Mukana idolien joukossa oli jo silloin vanhat jyrät kuten AC/DC, Rainbow, Black Sabbath, DeepPurple (´84 reunion), Whitesnake,... joitakin mainitakseni.
Mulla on vielä sellainen paha tapa, että kun innostun jostakin, niin siihen ei riitä pelkkä musa vaan energiaa kuluu taustatietojen kaivamiseneen ja sellaseen bändipsykologian selvittämiseen ja aikaa ennen nettiä se oli saakeli työlästä. Ei siinä montaa bändii kerralla jaksannu digata :lol:

Kyllähän tänä päivänä onneksi (viimein) ymmärrän Tarotin suuruuden. Tarot on ihan samalla viivalla monien edellä mainittujen maailman luokan bändien kanssa. Hietala kuulostaa aivan mahtavalta, jätkillä on riffiä ja melodiaa.....Spell of Iron on varsinkin koskettavaa perushevii. Mulle ihan ykkösbiisit on Wings Of Darkness, Dancing On The Wire, Back In The Fire, Love´S Made For My Kind yleensäkin koko levy putoo ihan helposti.

Suffer our pleasure yllätti myös paikoitellen hyvyydellään, levy on tosin vielä ollut niin vähällä kuuntelulla, etten uskalla paljoa kertoo. Koskettimien paljous ei oikein miellyttä, mutta mukana on hienoja laulu- ja soitto melodioita. Pidän ainakin biiseistä kuten:
I Ruleihan mieletön tykityskappale ja on soundit perskels raakaa tekoa, kyllä vaan potkii. Ite vaan en diggaa noista taustakoskettimista, olis pysytytty ihan perus-skittajutussa ja tällä soundilla, huhuh! Liikaa namii niin alkaa tökkimään, vanha totuus
Pyre Of GodsTässäpä tämä kosketinsoitto ei niin häiritse, joskaan ei innostakaan. Paikoitellen biisi poikii melkoisia laulu- ja instrumentaaliosuuksia

ja myös Follow The Blind, From The Void, From The Shadows miellyttää korvaa….. Ehkäpäs joskus palaan ihan tähän ”sufferiin” ihan pelkästään siihen keskittyen

En nyt ole mikään Tarotin musan asiantuntija (todellakaan), hevimusiikin kylläkin.

tsillee... 8)
Peke
Into Iron Maiden Since 1983
KURRE

Post by KURRE »

^ Tarot tulee 13.05-05 Livinstonee Kotkaan soittelee joten sinne..
:wink:
UTI
Kirurgi
Kirurgi
Posts: 1942
Joined: Tue Jan 06, 2004 19:37
Location: Kouvola

Post by UTI »

Täytyi kaivaa vanha topic esille, kuuntelin nimittäin juuri Suffer Our Pleasures:n läpi pitkästä aikaa, ja voi perkele että kuullosti hyvältä! Mahtavat saundit (väittäkööt muut mitä haluaa) ja tuo Herra Hietalan laulu, voi perskeles..

Ja onhan tämä tavallaan ajankohtainen bändi, ainakin Karhulan pojille, sillä kyseinen pumppuhan esiintyy Kotkan Yellowstonessa tulevana perjantaina.
KKK "kesä, kalja ja kalastus"
Soul_Intruder
Roudari
Roudari
Posts: 439
Joined: Sun Apr 10, 2005 17:31
Location: HOLLOLA

Post by Soul_Intruder »

Moonchild wrote:Sama juttu kuin asalla.
Perusasiat päällisin puolin kunnossa, mutta jotenkin biisi materiaali on vähän hampaatonta, eikä ole koskaan iskenyt, yksittäisiä biisejä lukuunottamatta, kovinkaan kovaa. Livenä on sitten kovempi meno
Sama juttu kuin Asalla ja Moonchildilla. Mäkin ostin sen kokoelman. Tais olla maaliskuussa. Oli muuten kattava kokoelma joo, mutta ei iskenyt kylläkään :( Olin hieman kyllä pettynyt. Kyllä sillä kokoelmalla hyviäkin kappaleita oli, mutta en oo jaksanut kuunnella sitä, niin en muista niitten nimiä..Arvostan kuitenkin äijiä muusikkoina sen verran hienon uran ovat tehneet.
Johanna
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 188
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:37
Contact:

Post by Johanna »

Tarotin alkupuolen matsku toimii ihan loistavasti, uudempi ei sitten niinkään. Mulla on myös vain tuo kokoelma ja se eka levy siitä on lähinnä kulunut käytössä. Wings Of Darkness puree edelleen ihan helvetin hienosti. Muistan vieläkin, kun Tarot oli tuolla biisillä Hittimittarissa :lol:
Maiden on parsa!!!
- Maanantaitypoilua -
Evil Dead
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 259
Joined: Tue Jan 18, 2005 19:47
Location: Pori

Post by Evil Dead »

Tarot kyllä iskee hemmetin lujaa, tai tarkalleen ottaen Tarotin kaksi ekaa levyä.
Spell of Iron ja Follow Me Into Madness ovat sen luokan hevikiekkoja ettei kovin montaa samantasoista löydy Suomen maasta.
Materiaali toimii niin yksilöinä että kokonaisuutena vallan mainiosti.

Suffer Our Pleasures ei taasen ole iskenyt allekirjoittaneeseen vaikka olen sitä yrittänyt lukuisia kertoja keskittyen kuunnella.
Jotenkin levyllä on vaan sellainen sieluton 'thunderstone'-meininki(paremman termin puutteessa).

'Things That Crawl at Night'.... onko kauniimpaa heviballadia tästä maasta tullut?
Ja se M. Hietalan ääni biisillä, chilling.
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.
KURRE

Post by KURRE »

Evil Dead wrote:Tarot kyllä iskee hemmetin lujaa, tai tarkalleen ottaen Tarotin kaksi ekaa levyä.
Spell of Iron ja Follow Me Into Madness ovat sen luokan hevikiekkoja ettei kovin montaa samantasoista löydy Suomen maasta.
Suffer Our Pleasures ei taasen ole iskenyt allekirjoittaneeseen vaikka olen sitä yrittänyt lukuisia kertoja keskittyen kuunnella.
Kurre sanoo tähän, että Painless ja olet narkoosissa tai vähintään nirvanassa.
Kuuntelin juuri Sufflerin ja spellin läpi ja ai saatana kun olen tulessa. :twisted:
Hiatala on mahdoton kultakurkku ja toisinajattelijat suksikoon rinteille.
Undead Son. :finger:
Tag
Kisälli
Kisälli
Posts: 631
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:06
Location: Helsinki

Post by Tag »

Kirjastosta löytyi Suffer Our Pleasures ja mitäpä siitä voi sanoa, mitä muut eivät jo ole sanoneet. Ehdotonta Suomihevin aatelia, ja oikeastaan koko maailmanhevin aatelia.
Marco on uskomaton laulaja, ei uskoisi, että noin rumasta jätkästä (positiivisessa mielessä... 8) ) lähtee noin upeaa ääntä.

Aikaisempiin tuotoksiin pitäisi vielä tutustua tarkemmin, kun en ole niitä käsiini saanut.
Limelight
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 180
Joined: Thu Jan 08, 2004 20:15
Location: Sotkamo

Post by Limelight »

^Harmi vaan, ettei aikaisemmista tuotoksista ole saatavilla kuin tuo kokoelma Shining Black, kaikkia sitä aikaisempia levyjä saa metsästää sittne divareista. Itsellekin levyhyllyyn on eksynyt noiden kahden saatavilla olevan cd:n lisäksi vain Spell Of Ironin vinyyli. Pitkän aikaahan noiden vanhempien levyjen uudelleenjulkaisu remasteroituina painoksina on ollut työn alla, mutta levy-yhtiö jostain syystä panttaa julkaisua. :?
"Soita niin että niiltä menee korvat!"
Heikunkeiku
Lentäjä-Ässä
Lentäjä-Ässä
Posts: 1244
Joined: Sun Jan 11, 2004 21:49
Location: Tampere

Post by Heikunkeiku »

Onkos porukkaa tulossa kesällä Pellavarockiin jossa on myös Tarot. Powerslave mulle tuosta mainitsi ja kyllä kiinnostus hieman nousi. Voishan tuonne lähtee katsastamaan jos mitään muuta ihmeellistä ei ilmaannu.

Pellavarock!
Tag
Kisälli
Kisälli
Posts: 631
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:06
Location: Helsinki

Post by Tag »

Limelight wrote:^Harmi vaan, ettei aikaisemmista tuotoksista ole saatavilla kuin tuo kokoelma Shining Black, kaikkia sitä aikaisempia levyjä saa metsästää sittne divareista. Itsellekin levyhyllyyn on eksynyt noiden kahden saatavilla olevan cd:n lisäksi vain Spell Of Ironin vinyyli. Pitkän aikaahan noiden vanhempien levyjen uudelleenjulkaisu remasteroituina painoksina on ollut työn alla, mutta levy-yhtiö jostain syystä panttaa julkaisua. :?
Tämä on hyvä tietää, kiitos.
Käynnistetään divarikierros Tampereelta Swampista silloin Saunan aikaan, jos ei mistään tule eteen, niin kaippa se pitää vaan odottaa remastereita.
flying Icarus
Hell Rat
Hell Rat
Posts: 315
Joined: Thu Aug 26, 2004 18:48
Location: Lammi

Post by flying Icarus »

Heikunkeiku wrote:Onkos porukkaa tulossa kesällä Pellavarockiin jossa on myös Tarot.
On. :wink:
-pellavarock-"crew"

Kaikki paikalle vaan! Liput ennakkoon 18€ ja missään muualla ei ole näin loistavaa hinta-laatusuhdetta! Leppoisa meiniki, laatumusiikkia lunnon helmassa, yms.yms. Loistava päätös festarikesälle!
Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Post by Hammer »

Mikäköhän on Tarotin tulevien remastereiden tila, milloin olisi tulossa vai onko jo tullut? Arimanin nettikaupassa: http://www.ariman.fi/ näkyisi olevan 2004 vuoden remasterit hintaan 18.90! Eli onko nuo juuri ne luvatut remasterit vanhoista levyistä? :roll:
Iron Constable
Crusader
Crusader
Posts: 7990
Joined: Tue Jan 06, 2004 15:13
Location: Bay Area, Southern Finland

Post by Iron Constable »

Ainakaan virallisilla kotisivuilla ei mainita asiasta mitään, eikä asiasta ole muutenkaan meteliä pidetty. Tulossa niiden pitäisi olla, niinkuin on ollut jo pitkän aikaa. Suhtaudun Arimanin ilmoituksiin kovin skeptisesti. Tiedustelen asiaa levykauppiaaltani, edelleen hankin Spell of Ironin ja Follow me into Madnessin heti kun ovat saatavissa. Jos joku tietää asian oikein laidan, laittakaahan tietoa.
Nykyään melkein kaikki on jännää.
Crimson
Bändäri
Bändäri
Posts: 243
Joined: Fri Feb 20, 2004 20:37
Location: Laukaa, Finland

Post by Crimson »

Hammer wrote:Mikäköhän on Tarotin tulevien remastereiden tila, milloin olisi tulossa vai onko jo tullut? Arimanin nettikaupassa: http://www.ariman.fi/ näkyisi olevan 2004 vuoden remasterit hintaan 18.90! Eli onko nuo juuri ne luvatut remasterit vanhoista levyistä? :roll:
Arimanin sivuilla nuo ovat olleet jo vaikka kuinka kauan. Ottivat kerran jo poiskin, kun kyselin asiasta. Ovat näköjään taas laittaneet ne takaisin.

Virallisen tiedon mukaan julkaisuaikataulua ei ole päätetty. Huhu kertoo, että remasteroidut julkaistaisiin, kun seuraava levy tulee ulos. Vaan eipä noilla kiirettä ole, kun kaikki löytyy alkuperäisenä hyllystä. 8)
"Feet in the Mud, Fist to the Sky!"
Weekend Warrior
Maiden Venturer
Maiden Venturer
Posts: 99
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:27
Location: Hevinkää

Post by Weekend Warrior »

"Sattuneesta" syystä refressaan tätä aihetta. Olin todistamassa jälleen kerran bändiä viikko sitten Rocksissa. Järvinen (paikan vakio DJ) spiikkasi bändin ulos mm. sanoin "Steve Harris teki aikoinaan pahan virheen...".
Bändi edustaa suomalaisen hevin parhautta, vähemmän parhaimmillaankin.
Tässä toinen bändi jota fanittaa.

Ja 2 viikon päästä soi Hammersmith! "SPEAK TO ME HAMMERSMITH!"

Vai mitä Iivis?
poolrules
Veriveli
Veriveli
Posts: 5443
Joined: Tue Jan 06, 2004 20:09
Location: Back in the Village

Post by poolrules »

No niin, tätä onkin odotettu jo pitkään.
Tarotin kotisivut wrote: TAROT REMASTERS

The long waited Tarot remasters will finally hit the stores on March 2006. The remaster catalog contains the first five studio albums along with the "To Live Again" -live album previously released in Japan. Each album will be accompanied with special bonus track(s).

The detailed tracklists and the exact release date will be announced later. The catalog will be released by the Bluelight Records.

Albums to be remastered:

”Spell Of Iron” - 1986
”Follow Me Into Madness” - 1988
“To Live Forever” - 1993
“To Live Again” - 1994
“Stigmata” - 1995
“For The Glory Of Nothing” - 1998
StormTrooper
Viikonloppusoturi
Viikonloppusoturi
Posts: 257
Joined: Thu Jan 08, 2004 13:33

Post by StormTrooper »

Tuota uutista on todellakin odoteltu. Kulttuuriteko 8)

Mitähän nuo bonus-kappaleet mahtaa olla? Oiskohan Hietalan veljeksillä ennen julkaisemattomia kappaleita pöytälaatikosta, saa nähdä. Kuitenkin vaan jotain livevetoja :roll:

Hieno homma jokatapauksessa.
"I'd like to fly, but my wings have been so denied."
Alice in Chains - Down in a Hole
Post Reply