Albumikeskustelua ja äänestys: Brave New World

Keskustelua Iron Maidenista ja kaikesta bändiin liittyvästä.

Moderator: The Killer Krew

Brave New World arvosana

1
3
2%
2
4
2%
3
27
15%
4
94
54%
5
47
27%
 
Total votes: 175

Starstruck
The King of Luvia
The King of Luvia
Posts: 845
Joined: Tue Jan 06, 2004 4:58
Location: Söörmarkku

Albumikeskustelua ja äänestys: Brave New World

Post by Starstruck »

Ja seuraavaksi Brucen paluu.

Ja tämä roikkuu tuttuun tapaan loppuun asti mukana:

Ajatukseni on, että kukin omalla tahollaan kuuntelisi biisit läpi, vaikka osaisikin ne ulkoa. Näin antaen mahdollisuuden myös biiseille, jotka eivät ole kuuluneet omiin suosikkeihin, sekä vastaavasti kuunnellen omat suosikit hiukan kriittisemmin.

Listatkaa halutessanne kaikista biiseistä plussat ja miinukset sekä arvosana asteikolla 1-5 seuraavan taulukon mukaan. Käyttäkää tarvittaessa puolikkaita pisteitä. Kuitenkin niin, että 1 on alin ja 5 ylin pistemäärä.

1 = huono, täytebiisi
2 = selkeästi keskinkertainen veto Maiden-asteikolla, paremman puutteessa
3 = parempaa keskitasoa
4 = hyvä, muttei täydellinen
5 = kiistaton klassikko

Huom! Toivottavasti kaikki jaksavat kuunnella levyn analyyttisesti läpi, eikä vain pisteyttää vanhasta muistista.
rocker
Sateentekijä
Sateentekijä
Posts: 2233
Joined: Sat Jan 10, 2004 11:24

Post by rocker »

1. The wicker man: Loistava avausbiisi, hieno riffi. Väliosa toimii, soolot samoin. Lopun oo-oo-huudatus mainio. Yksi Maidenin parhaista biiseistä. 5

2. Ghost of the navigator: Jännä vähän progemainen biisi. Kitarat jyräävät kunnolla. Soolo ehkä hiukan liian pitkä. 4

3. Brave new world: Hieno alkumelodia, hyvät lyriikat. Tarttuva kertosäe. Enpä näe paljoakaan huonoa tässä biisissä. 5

4. Blood brothers: Ihan hauska alkumelodia, kohtuullinen kertosäe. Ei kuitenkaan terävintä rautaneitoa. 3

5. The Mercenary: Simppeli perusbiisi, joka kuitenkin toimii. Tykkään. 4

6. Dream of mirrors: Alkurunttaus ja heti perään rauhallista menoa mutta toimii. Hyvä kertosäe, hyviä melodioita. Yksi suosikeistani tällä levyllä 4

7. The fallen angel: Ei ole koskaan kolahtanut, jotenkin tasapaksu. Ei aukene 1,5

8. The Nomad: Itämaisia sävyjä, aika hyvin rakennettu mutta ylipitkä. 3,5

9. Out of the silent planet: Tarttuva kertosäe, biisi jää hyvin soimaan päähän. Muuten aika peruskamaa. 3,5

10. Thin line between love and hate: Jotenkin tylsä biisi, en ole tästä koskaan tykännyt. Lisäksi ylipitkä. 2

Yhteensä 3,55. BNW on Maidenin kärkikastia.
Rainmaker
Kisälli
Kisälli
Posts: 561
Joined: Thu Jan 22, 2004 1:21
Location: Helsinki

Post by Rainmaker »

The Wicker Man 4.5

Tutun kuuloisella riffillä liikkeelle :wink: ...mutta toimii silti. Hyvin etenevä biisi, uljas kertsi, hyvä kitaramelodia siinä taustalla. Loistava väliosa, melodiat ja soolo kohdallaan. Olisi ehkä voinut loppua viimeiseen kertsiin, lopun huudatus vähän pitkähkö.

Ghost Of The Navigator 5

Kaikki toimii. Tyylikäs intro, nostatus ja...WHAM! Aika rankka riffi, voisi kuulostaa vielä raskaammalta mutta tyydytään tähän...Bruce vetää hyvin säkeistöissä, kertsiä edeltävä "clouds that hide the sun"-kohta aika erikoinen mutta korostaa hyvin tulevaa kertosäettä. Ja se kertsi, huhhuh sentään...mahtavat laulumelodiat ja Bruce laulaa upeasti. Täydellistä. Soolon loppuosa hieno, sitten tuleekin biisin huippukohta. Aika rankkaa meininkiä, tällaista lisää kiitos. 6.49 kestää biisi eikä tunnu yhtään pitkältä.

Brave New World 4

Vähän samaa kaavaa edellisen kanssa, jotenkin ei vain alku kuulosta yhtä hienolta. Nopeampi säkeistö kertosäkeen jälkeen kuulostaa jo paremmalta..jotenkin laahaavan tuntuinen alku tässä. Kertosäe on ihan hyvä, ei mitenkään loistokas, se toisto...mutta 3.59 lähtevät soolot ja harmoniat ovatkin sitten pelkkää parhautta. Nostaa biisin luokkaa korkeammalle.

Blood Brothers 5

En ole koskaan ymmärtänyt miksi tämä biisi saa niin paljon paskaa. Lyriikat kolahtaa ainakin minulle, olkoonkin ehkä vähän viiden pennin filosofointia. Bruce tulkitsee lyriikat biisin tunnelmaan juuri oikealla tavalla. Uljas ja iso kertosäe hieno kontrasti säkeistöille. Äärimmäisen kauniita melodioita koko biisi täynnä. Esim. 3.26 lähtevä kohta, sitten rauhallisemman osan jälkeen tulevat jouset ja lopulta Janickin soolo...brilliant!

The Mercenary 2.5

Rokkaavampi biisi jostain pöytälaatikot perukoilta. Kolmen pidemmän ja enemmän tai vähemmän rauhallisemman biisin jälkeen tietysti ihan mukavaa vaihtelua mutta ei tämä kovin kummoinen biisi ole. Lyriikat ovat suorastaan ärsyttävän kliseiset, "show them no fear, show them no pain..." tylsää. Ihan ok riffittelyä, harmi kun tuotanto ei salli että kitarat jyräisivät vasten naamaa oikein kunnolla. Monesti olen sitä raskaampaa kitarasoundia Maidenille toivonut...

Dream Of Mirrors 4.5

Ilmeisesti oli "pakko" keksiä tähän erilainen alku ettei kuulostaisi samalta kun muutama muu biisi? En tiedä, mutta ei toimi intro yhtään. Kaikki muu onkin sitten kohdallaan, "the dream is true"-kohta upea, muutenkin lyriikat toimii ja Brucen laulu kuulostaa hyvältä, koko ajan vahva tunnelma säilyy vaikka laukka lähtee vasta vähän ennen kuutta minuuttia. Olisi ollut hieno biisi vaikka olisi loppunut viimeiseen kertsiin ennen nopeaa osuutta mutta toki se tuo biisiin uutta eloa. Mainio huudatusosio ja soolot ja Bruce laulaa upeasti loppuun asti.

Fallen Angel 3.5

Miksei tätä soitettu livenä Mercenaryn sijaan? Mukavan raskasta riffittelyä. Hyvä kertosäe, ei tule sitä toistoa liikaa. Väliosa sooloinen ei oikein lähde...kaikkiaan ihan ok perusbiisi, ei mitään häikäisevää jos ei loistokastakaan.

The Nomad 5

Olenko minä todella ainoa jota lyriikat ei häiritse pätkääkään? Mitä väliä kun musiikki on näin hienoa. 8) Tykkään itämaisista melodioista ja Brucen laulusta. Mahtavaa. Hieno utuinen ja mystinen soolo-osio. Mutta 5 pojoa tulee lähinnä täydellisestä väliosasta. Laittakaahan joskus illalla valot pois, silmät kiinni ja tämä biisi soimaan 5.37 kohdasta eteenpäin...ei tarvita mitään laittomia tajunnanlaajentajia vaan pääsee ihan ilmaiseksi toisiin sfääreihin. Tai sitten minulla on pää jo pehmennyt. :D Anyway, mahtava biisi, hyvä Dave!

Out Of The Silent Planet 3

Taas liikaa hokemaa tässä biisissä...aika tymäkästi lähtee minuutin jälkeen biisi käyntiin, nice. Säkeistöt ihan hyviä ja laukkakomppi toimii aina mutta en oikein kertsistä välitä. Väliosa ihan ok, hyvä soolo mutta biisin lopun kuuntelu onkin jo vähän tervanjuontia. Tässä yli 6 minuuttia on liikaa.

The Thin Line Between Love And Hate 3

0.28 mainio riffi. Säkeistöt hyviä, mikäs kohta tässä onkaan kertosäe? "I will hope..."-osa? Ainakin se on parasta antia tässä biisissä, Bruce vetää mahtavasti. Muuten aikalailla ylipitkä. 4.41 tulee hieno melodia ja sen jälkeen varsin uljas soolo...jos olisi siihen loppunut biisi niin olisi voinut antaa ainakin puoli pinnaa lisää. Ihan turhaan jatkuu vielä kolmisen minuuttia.


Keskiarvo tasan 4
rokkariarvid
Kisälli
Kisälli
Posts: 509
Joined: Tue Jan 13, 2004 23:29
Location: Lapinlahti

Post by rokkariarvid »

Jätin Virtual XI:n väliin, koska The X-factor oli erittäin uuvuttava levy arvostella.. Noh, joskus myöhemmin ja paremmalla ajalla sitten..

----------------------------------------------------------------------------------

The Wickerman 5

Adrian is bäk! Kappale lähtee erittäin tiukalla ja hienolla riffillä. Plussaa täytyy antaa kyllä Brucenkin puolesta, joka tuo biisiin mukavuutta lauluäänensä myötä. Nicko McBrainille täytyy antaa myös plussaa hienoista rumpukompeista ja yhden basarin kikkailuista. Kertosäe on ihan mukava, mutta toisen kertosäkeen jälkeen lähtee jytäämään; Adrian on todellakin palannut! Erittäin hieno "sooloriffi", mutta itse soolo onkin vielä nerokkaampi. Kappale swengaa hyvin alusta loppuun ja kappaleen lopetus on hyvä. Pakko oli antaa 5 pojoa.

Ghost of The Navigator 3.75

Kappaleessa on mukava alku melodioineen. Plussaa tuo myös kolmen kitaran käyttö alussa. Säkeistön riffi on myös ihan kiva. Tästäkin kappaleesta huomaa, että McBrain käyttää nyt paljon hyväksi loistavaa basaritekniikkaansa. Kohta ennen "I see the ghost of navigatorsia.." luo tunnelmaa, kunnes tulee itse pre-chorus, jossa on mielestäni hienon kuuloinen kokonaisuus. Nopea kertosäe on mielestäni ensimmäisellä kerralla vähän outo, mutta liFenä melko hieno, mitä olen nähnyt Rock in Riosta. Gersin soolosta voin mainita, että tähän tuo räpellys käy ihan hyvin joissakin kohdissa. Nopea, ihan ok soolo, jonka jälkeen tulee hienon kuuloinen riffi, jossa McBrainin jalka antaa jälleen kyytiä bassorummulle. Hieno kokonaisuus jälleen. Lopetus on jälleen tehty ihan mukavan kuuloiseksi..

Brawe New World 3.25

Saman tyylinen alku kuin edeltäjässään. Tämäkin on ihan hienon kuuloinen, vaikka onkin hieman pitkähkö. Säkeistö lähtee käyntiin ja kappale kuulostaa aika hyvältä, joskin hieman "perus-kappaleelta". Kertosäe on myös aika perus-rock/heviä, mutta hyvän kuuloinen Maidenilta. Kappale kärsii toistosta, vaikka ei se minua tähän mennessä ole haitannut. Tiedä sitä sitten parin vuoden kuuntelun jälkeen. Jälleen Gersin soolo, joka on nyt jo huomattavasti parempi! Hienoa, mutta Murrayn soolo on vielä hienomman kuuloinen. Jälleen samankaltaisuutta edeltävästä kappaleestaan, Ghost of The Navigatorsista, jonka huomaa soolon jälkeisestä riffistä, josta lähtee taas kertosäe. Kertosäe alkaa tympiä jo vähän lopussa, mutta onneksi kappale "älyää" loppua juuri kun alkaa vituttaa :D

Blood Brothers 4.5

Hieno alku, joka muistuttaa vähän Metallican Orionin bassosoolon säveliä. Säkeistö on hieno, jossa Harriksen basso tykittää hyvin. Kertosäe lähtee tehokkaasti ja synat ovat hienot taustalla. Kertosäkeessä on hieno kokonaisuus. Myös tässäkin Harriksen basso kolisee nätisti. Riffi ennen Murrayn sooloa on erittäin hieno, koska siinä on hyödynnetty kolmea kitaraa nerokkaasti. Nerokkaasti siksi, että siinä ei ole perus Maiden-harmoniaa, vaan käytetty kolmea kitaraa hyväksi hieman erilaisella tavalla. Ensimmäisessä soolossa Murray hoitaa pisteet jälleen tyylikkäästi kotiin. Hidas kohta on myös hienon kuuloinen. Yleensä E-molli iskee minuun todella kovasti. Mutta Herra Gers tempaiseekin tässä erittäin kauniin soolon, joita on ilo kuunnella. Lopussa on kivat moniääniset laulut, jotka lieventävät kertosäkeen toiston haittaa. Loppu on tehty ihan mukavaksi tässäkin kappaleessa.

The Mercenary 3.25

Kappale lähtee käyntiin tehokkaasti, josta lähtee vähän lauluilta töksähtävä säkeistö. Kappaleen kertosäe-osuudet ovat mukavan kuuloisia riffittelyineen. Toinen säkeistö kuulostaa minun korvaani jotenkin paremmalta kuin ensimmäinen säkeistö, josta lähtee jälleen hienot kertosäe-osuudet. Murrayn soolo on vähän mitäänsanomatonta räpellystä, josta en oikein pidä, mutta Smithin soolo on jo parempi. Olen sitä mieltä, että jokaisella hyvällä kitaristilla on oltava joku tavaramerkki, josta hänet tunnistaa pelkän kuulon perusteella. Näistä sooloista tunnistaa aina Smithin. Plussaa siitä. Kappale on vähän liian perus-piisi, jossa on jälleen vähän toistoa ja perus-rakenne. Silti ihan kelpo kappale, jota jaksaa kuunnella.

Dream of Mirrors 3.75

Kappale lähtee vähän erilaisella tyylillä kuin monet muut Iron Maidenin kappaleet. Säkeistö on hienon kuuloinen erilaisine kohtineen. Kappaleen ensimmäiset 6 minuuttia ovatkin pelkkää juhlaa. Tykkään erityisesti "I only dreamed.." -kohdasta, josta kappale hiljenee jälleen "The dream is true" -kohtaan. Säkeistöön tulee kerta kerralta enemmän väriä, josta plussaa. Nopea laukkakommpi hyökkää vähän liiankin äkkiä, josta miinusta. Soolo ei ole oikein minkään kuuloinen, josta myöskin miinusta. Nopea kohta on kuitenkin loppupeleissä ihan ok. Loppu on myös vähän mitäänsanomaton, koska tuollaisia loppuja on jo esiintynyt tällä levyllä. Muutamaa viimeistä tahtia lukuunottamatta loppu on vähän tyhmä.

The Fallen Angel 4

Kappale lähtee käyntiin ihan kelvollisella kitarariffillä. Maininnan arvoinen on kitarafilli, josta lähtee säkeistö. McBrain fillailee ihan kivasti kappaleen aikana ja Harriksen bassokolina on myös mainitsemisen arvoinen. Kertose on myös mukavan kuuloinen, josta lähtee kitarasoolot. Kaksi ensimmäistä sooloa on ihan perus-sooloja, mutta kolmas (Gersin) soolo on minusta hienoin. Kuulostaa ihan Kummelin tuomiopäivältä :D
Tässäkin kappaleessa on vähän toistoa, mutta onneksi nyt on keksitty ihan hyvä lopetus.

The Nomad 5

Tämä kappale on vähän omituinen Maiden-kappaleeksi, mutta minun mielestäni erinomainen. Riffit ja kaikki ovat kunnossa. Säkeistö on myöskin hyvä. Tämä kappale on jotenkin synkkä ja se luo hyvää tunnelmaa. Kertosäe on todella hienon kuuloinen, josta isot plussat. Kitarasoolot ovat myöskin hyviä, joissa on käytetty hieman arabialaista asteikkoa. Se tuo lisätunnelmaa kappaleeseen. Kappaleeseen lisäpisteitä tuo myöskin hidas kohta ja sen maltillisuus. Ei voi muuta kuin ihailla Harriksen basson saundia. Synat on käytetty jälleen hyvin. Kappale menee hyvin loppuun asti, vaikka jälleen tulee kertosäettä loppuun.

Out of The Silent Planet 4.25

"Monimutkainen" tuo heti pisteitä tälle biisille. Hieno kohta on myös, kun kappale lähtee käyntiin (*tykytykytyk*). Säkeistö on loistava ja kertosäe on melkein yhtä loistava. Tämä kappale olisi aivan varmasti mahtava LIFENÄ. Laukkakomppi toimii jälleen herra aivolla loistavasti. Hyvät riffit ja kaikki pelaa. Soolosta ja soolokohdasta plussaa. Miinusta tuo vähän kertosäkeen toisto "melko" lopussa. Aivan loppupuolella oleva kertosäe ei haittaa niinkään.

The Thin Line Between Love And Hate 5

Raskas, hieno alku. Perus-rock -veto, joka toimii hyvin. Aluksi en oikein tykännyt enkä kuunnellut tätä kappaletta, mutta nyt pidän todella kovasti tästä. Dickinson laulaa hyvin koko kappaleen ajan, vaikka välillä kuulostaakin vähän popilta. Soolot toimivat melko hyvin ja välisoitto (alun riffi) on erittäin hieno McBrainin kikkailuineen. Mielestäni tällä levyllä rumpusaundi on todella hyvä, joka pelaa hyvin yhteen basson saundin kanssa. Hitaan rytmin päällä oleva soolo on hieno, josta lähtee hidas "poppi"-kohta, joka on mielestäni hienon kuuloinen ja mukavan rauhallinen. Näitä tarvitaan Maidenilta. Loistavaa laulua Dickinsonilta ja melodiat ovat mukavat tässä kohdassa. Jälleen hieno rumpukomppi, josta hieno soolo, ja josta erittäin hieno riffi. Mukavaa kuulla Maidenilta erinomaisia kappaleita, jotka eivat mene e-mollista. Todella hieno kappale kokonaisuudessaan ja annan tälle täydet pisteet.

--------------------------------------------------------------------------

Keskiarvo: 4.175 = 4.2

Tämä levy sai hyvät arvosanat, mikä ei ollut yllätys. Levyn saundit ovat aivan upeat ja täytebiisejä ei ole yhtään..
Last edited by rokkariarvid on Tue Jan 11, 2005 19:24, edited 1 time in total.
Heheh! Pitt The Elder... Looorrd Palmerstone #DISH#
Hammer
Wanha Merimies
Wanha Merimies
Posts: 4137
Joined: Wed Jan 07, 2004 19:02
Location: Jyväskylä

Post by Hammer »

BRAVE NEW WORLD

Bruce is back. Pidin ennen Brave New Worldia varsinaisena mestariteoksena, mutta nykyään se on vain yksi hyvä albumi muiden joukossa. Aika epätasaista materiaalia BNW mielestäni sisältää, vaikkakaan montaa totaalista floppia sillä ei ole. Kaikissa biiseissä on jotain hyvää, mutta siitä huolimatta esim. Blood Brothers on varsin puuduttava ja The Mercenary harmittavan keskinkertainen. The Nomad osoittautui viime kuuntelulla suurimmaksi positiiviseksi yllättäjäksi ja iski kovempaa kuin koskaan ennen:

The Wicker Man 5
+kertosäe ja sitä edeltävä säkeistö
+tarttuvat riffit (etenkin mainio "Priestiltä varastettu" alkuriffi)
+loppuhoilaus

Ghost Of The Navigator 3
+"take my heart and set it free.." -säkeistö
+ajoittain hieno tunnelma
-mitäänsanomattomat kitarasoolot
-turhan pitkä. Kuuluu kategoriaan ihan jees, muttei mitään elämää suurempaa

Brave New World 5
+täydellinen intro
+erittäin upeat lyriikat
+biisi pärähtää käyntiin "wilderness house of pain.."
+yksinkertainen, mutta toimiva ja tunnelmallinen kertsi

Blood Brothers 2
+melodia-osuus biisin keskivaiheilla
-liian pitkä ja rauhallinen
-tylsä

The Mercenary 2
+Dickinsonin raivokas tulkinta perussäkeistöissä
-heikko kertosäe
-täyteraita

Dream Of Mirrors 4,5
+"The Dream is true"
+mainio kertosäe
+"lost..." -osiot
-Brucen hätäinen laulu ensimmäisessä säkeistössä

The Fallen Angel 4,5
+rankkuus
+ovelat lyriikat
+rytmiryhmä Steve & Nicko
+hieno rockeri

The Nomad 5
+mystinen tunnelma
+kitarointi läpi biisin (varsinkin 4:52-7:48 )
+Brucen eläytyminen kertosäkeeseen
+täydellistä

Out Of The Silent Planet 3,5
+energisyys
+tempon vaihtelut
+/- ihan hyvä HHJJ-kertsi, joka kuitenkin alkaa maistumaan puulta liialla kuuntelulla

The Thin Line Between Love & Hate 4
+erilainen ja rohkea veto Maidenilta
+Nicko McBrain
+sopivan rankat, mutta samalla hienon melodiset taustat

Keskiarvo:3,85 ~3,9

No Prayer For The Dying 4,75
Somewhere In Time 4,7
Seventh Son Of A Seventh Son 4,5
Powerslave 4,2
Piece Of Mind 4,2
The X-Factor 4,0
Brave New World 3,9
The Number Of The Beast 3,4
Fear Of The Dark 3,2
Killers 3,1
Iron Maiden 3,1
Virtual XI 2,8
Peke
Kärpästen Herra
Kärpästen Herra
Posts: 4785
Joined: Fri Jan 16, 2004 10:41
Location: Kotka/Karhulan Metallitehdas 48666

Post by Peke »

Brave New World (2000)
Voi veljet,

Siitä on jo tosiaan miltei 5 vuotta, kun pitelin BNW äänitettä ensimmäisen kerran käsissäni. Niin se aika rientää. Odotukset olivat valtavat, oikeestaan liiankin vaativat, samalla tunnelmat olivat kutkuttavan uteliaat. BNW:llä on jonkun verran paluuta yksinkertaiseen 80´luvun perusmaideniin, mutta päällimmäisenä siitä jää mieleen sen oma 2000-soundi ja nämä maidenille aivan uudet sävyt, esim Blood Brothers ja Out Of The Silent Planet

Ei BNW kuitenkaan ollut ihan sellainen kuin olisin toivonut vaikka hyvä levy onkin. Kitarakolmikolta Three Amigos odotin yhteisiä melodiaosuuksia mallia Phanton Of The Opera, Infinite Dreams ja Hallowed Be Thy Name. Nyt oikeastaa vain nimibiisissä on sellaiset kimppafiilistelyt mitä ajan takaa. Noh, jos maiden on päättänyt, että tämä harmonia”twin-guitar” fiilistely oli 80-luvun Daven ja Adrianin juttu, niin sitten se oli niin..... Onneks ne levyt ei häviä mihinkään

Sitten BNW:llä muutamiin biisiin kyllästyy yllättävän nopeesti, jo muutamassa vuodessa.

BNW on kuitenkin yksi tärkeimmistä maiden levyistä mulle sillä se potkas mut takaisin todella syvälle maideniin, sinne fanaattiseen fanitilaan jonka lumoihin pääsin jo silloin hulluina vuosina 1983-1990. Ilmestyessään BNW ampui ranking listalle #8 heti 80-luvun levyjen jälkeen.

1. The Wicker Man (Smith/Harris/Dickinson) 4
Alkuriffi tietysti potkii, vaikka kuulostaakin priestin running wildiltä, mutta hyvä sekin muuten. ”your time will come”-kohtahan on ihan klassikko jo nyt. Soolo-osuus on myös mieleenjäävä.

2. Ghost Of The Navigator (Gers/Dickinson/Harris) 3.75
Biisiin on upeasti saatu sidottua, sovitettua tekstin tunnelma , joka välittyy hyvin kuulijalle ”take my heart and set it free” , ”where i go i do not know” sellainen epätietoisuuden ja alakuloisuuden tunnelma välittyy minulle tästä biisitä.

Rytminvaihdokset sopii biisin hyvin, kuullaampa jopa laukkakompin tapaista, nam nam. Myös soolot on hyviä (vaikka ei kimpassa vedettäkään)
Nicko jytisyttelee myöskin mieleen jäävästi.

Harmi vaan, että biisi toistaa liikaa samoja juttuja ja siksi ei kestä hirveesti kuuntelukertoja ja alkaa turhan nopeesti puuduttamaan ja sitten en oikein pidä fiiliksestä jonka biisi aina mulle saa aikaan sellainen epätietoisuuden ja alakuloisuuden tunnelma tarttuu minuun tästä biisistä (tosin näin ollen sävellys on helvetin onnistunut, jos välittää fiiliksiä noinkin vahvasti)Voi Vide se on oluen paikka nyt :wink:

3. Brave New World (Murray/Harris/Dickinson) 5
Tämä on mun todellisia maiden suosikkeja....... Alusta loppuun biisi kasvaa sellaisiin mittoihin, että pois alta.... Se on pienestä kiinni, mitkä fiilikset tulee mistäkin. Tämä herättää taistelufiiliksiä kaikke paskaa vastaan ja ”Ghost” teki musta lapasen (kts edellinen)

Sanoitukset on koskettavat ja uppoaa mun ajatusmaailmaan ja tiettyihin mun fiiliksiin tästä nykymaailmasta.

Biisissä on levyn parhaat kitaraosuudet, kolme hienoo sooloa peräkkäin ja sitten vielä namutellaan yhdessä. Tätä olisin halunnu lisää 2000-luvun maideniin.

4. Blood Brothers (Harris) 4
On se vaan hatun noston paikka Stevelle, kun kirjottaa tälläsen kappaleen edesmenneelle isälleen. Biisissä minusta hyvin poikkeava verraten maidenin std linjaan, on jouset ja herkistelyä. Kokonaisuudessaan mahtipontinen teos. Ihanat skittajutut ja Bruce kuulostaa hyvälle. Vaikkakin aihe on herkkä, niin pakko sanoa, että lopullinen niitti puuttuu ja homma pikkasen vesittyy kappalee pituuteen ja toistoon

5. The Mercenary (Gers/Harris) 2.75
Nopea ralli, mutta eipä kolahda ihan kympillä. Fallen Anglel olisi ollut paljon kovempi livepala. Minua kyllästyttää tälläset ”tavuttelu” biisit ”pay-to-kill, die-to-lose” sekä ”show them no fear..... ” liika toisto
Ei paska biisi kuitenkaan meno on hyvä ja skitat soi...... laulusovitus ei vaan kulje

6. Dream Of Mirrors (Gers/Harris) 3.5
Tätä alusti ylistin ja soitin naapureillekin, vittu kuunelkaas maidenin comebackia, perskutarallaa, niih! Mankka ulvo terassilla ja häätö olis tullu, mutta onneks on oma tontti.

Vaan kyllä suurin glamouri tästä on kadonnut vuosien saatossa, ensi vaikutelma ei kaikissa biiseissä kanna vuosikymmeniä, ei tässäkään. Vähän liian pitkä biisi, kun on vaan pari ässää hihassa.

Hyvää löytyy...... Kylläpä vielä tulee kylmät väreet kun kuulee
” I only dream in black and white
I only dream ´cos I´m alive
I only dream in black and white
to save me from myself “


Nauttikaa……..

7. The Fallen Angel (Smith/Harris) 4.5
Noh, nyt se lähti ja vaan rulettaa, yksi mun suosikeista tältä levyltä.
raskas biisi, tuo mieleen kesän suomessa –83, jolloin kelasin ekaa kertaa Piece of mind albumia. Kertosäe ”could it be it´s the end of our world……” skittatuikkauksineen on mahtavaa!

Onhan tämä yksinkertaista, mutta tälläsestä yksinkertaisuudesta minä pidän
Brucen ääni sopii näihin nopeisiin kuin kaksi sierainta kärsään.
Tässä ei ole mitään turhaa, vähän olisin toivonnu Davelta kunnon tilulilua.....

8. The Nomad (Murray/Harris) 3.75
Vankka riffi ja biisi kantaa erityisesti instrumentaaliosuuksillaan. Laulusovitus ei oikein putoo, onhan tälllainen kertova biisi ja runkkuriffi tietysti vaikea sovittaa laululle, ei hurmaa kuitenkaan, pikkasen puuduttava

Kohdassa 2:58-3:50 vuoro soolot on ok, sitten kohdassa 4:38 (- 7:50) alkaakin sellainen ennenkuulematon tyylittely, että itekin keräilin kamoja lattialta ko osuuden jälkeen kun olin pudonnut tuolilta ja silmäglassit oli tippunu. Tämä osuus tuo biisille rutkasti pinnoja. Loistavaa!

9. Out Of The Silent Planet (Gers/Dickinson/Harris) 2.75
Tämä biisihän käänti mun vatsan ekaks ympäri, mutta olen oppinu pitämään tästä vuosien saatossa, ainakin vähän. Riemukas ralli ja kertosäettä tulee kuultua ihan tarpeeksi.
Soolo-osuus taas kerran hienon kuuloista. Laukkakomppi tässä..... hmmmm, en tiiä.

10. The Thin Line Between Love & Hate (Murray/Harris) 2.75
Tässä toinen kulttuurivallankumouksellinen, jota en oikeen alkujaan sisäistänny.
Omaa yhden parhaista kertosäkeistä, mun mielestä, jonka Bruce vetää tunteella:

I will hope
my soul will fly
So I will live forever
Heart will die
My soul will fly
And I will live forever

Eli ei tässä hätää, eletään ikuisesti 8)

Pidän myös skittavingutuksesta alkaen 5:30

Keskiarvo 3.7

Kiitän

Peke

keskiarvot tähän asti:
Piece Of Mind 4.3
Somewhere in Time 4.2
Iron Maiden 4.0
Seventh Son Of A Seventh Son 3,7
Brave New World 3.7
Powerslave 3.6
Killers 3.5
Virtula XI 3.4
Number Of The beast 3.3
Fear Of The Dark 3.2
X Factor 3.2
No Prayer For The Dying 2.9.
Into Iron Maiden Since 1983
trooper
Rautaneito IRC Crew
Rautaneito IRC Crew
Posts: 864
Joined: Tue Jan 06, 2004 17:11
Location: Toholampi, Finland

Post by trooper »

Piti viime päivästä lähtien valmistautua kirjoittamaan arviota yhdestä suosikki levystäni. Kolme kuuntelukertaa takana sitten viime syksyn ja neljäs meneillään. Maidenin paluu juurilleen. Tämä on sitä hevimetallia.

The Wicker Man
Loistava aloitus! Adrian Smith on niin elementissään tässä biisissä ja sen kuulee. Brucen laulusuoritus saa suorastaan kerjäämään lisää tätä! Nickon rumputyöskentely saa haukkomaan henkeään. Kaikki toimii täydellisesti! 5

Ghost of the Navigator
The Wicker Manin murskaavasta alkuriffistä hieman rauhallisempaan menoon. Intro on hienon kuuloinen ja progen elementtejä on biisi täynnä. Jälleen kerran Nicko vetää pisteet kotiin. Kuten jo pari kertaa aikaisemmin todettu "Take my heart and set it free" -kohdasta eteenpäin biisi on pelkkää loistokkuutta. Tosin kertosäe olisi voinut olla hieman "hiotumpi". 4.5

Brave New World
Levyn nimibiisiä voi kuvata vain sanalla "täydellinen". Three Amigos pelaa alussa helvetin hyvin, melodia on kaunis ja sanat ovat erittäin hyvin nykymaailmaa kuvaavia. Jälleen tyypillinen rauhallisesta alusta helvetinmoiseen mättöön -kaava toimii paremmin kuin hyvin tässä biisissä, ja kuten Peke jo sanoi tässä biisissä on parhaimmat kitaraosuudet tältä levyltä. Kertosäkeistöä on muuten helvetin mukava laulaa pienessä nosteessa. 5

Blood Brothers
Biisi, johonka olen saattanut hieman kyllästyä liian monen kuuntelun takia. Ei se sitä hohtoa ole kuitenkaan poistanut. Erittäin kaunis kappale ja Janickilta tulee ehkä herkin soolo ikinä. 4

The Mercenary
HeviMedal, baby! Olen aina pitänyt tästä biisistä. Kitarariffit ja kova meno tehoaa aina ja kertosäekin on hokemisesta huolimatta loistavan kuuloinen. "Show them no fear, show them no pain!". Loistavat soolot kaksikolta Murray/Smith. 4

Dream of Mirrors
Levyn ehkä vähiten hyvä biisi. Alku on hieno, mutta säkeistössä hieman tökkii. Kertosäe toimii ja soolo-osuudet melodioineen ja laukkakomppineen potkii perseelle. Mutta kuitenkin se jokin jää puuttumaan tästä. 3,5

The Fallen Angel
Loistavasta introsta loistavaan kertosäkeeseen, josta loistaviin sooloihin. Tuntuu että alan hieman toistaa itseäni :D Ei tässäkään mitään valittamista, helvetin hyvä biisi.4

The Nomad
Tämä biisi avautui itselleni melko myöhään. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tykkään kovasta noista kitaramelodioista ja varsinkin hiljaisesta kohdasta eteenpäin biisi on pelkkää täydellisyyttä. 5

Out of the Silent Planet
Tästäkin biisistä olen tykännyt alusta asti. Alku saattaa joskus tuntua hieman puuduttavalta, mutta kun biisi todella "alkaa" niin siitä on puuduttava kaukana. Kertosäekin toimii toistosta huolimatta, ja varsinkin toinen kertosäe nostaa aina ihokarvat pystyyn, suurimmaksi osaksi laukkakompin takia. Ei mitään neg. sanottavaa.4

The Thin Line Between Love & Hate
Täydellinen lopetus. Ehdoton suosikkibiisini tältä levyltä. Kaikki toimii, varsinkin "I will hope.." -kohta. 5

Keskiarvo: 4,4
-03, -03, -05, -05, -06, -06, -06, -06, -06, -07, -07, -08, -08, -09, -09, -10, -10, -10, -10, -10, -10, -11, -11, -11, -11, -11, -11, -11, -11, -11, -11, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -12, -13, -13
Powerslaver
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 70
Joined: Fri Oct 01, 2004 20:43
Location: Jyväskylän Mlk

Post by Powerslaver »

Maidenin parhaimman ja aliarvostetuimman? Levyn kimppuun 8) Arvostelu on ollut jo monta päivää valmiina :)

1. The Wicker Man 5-

+Intro
+Tilutukset 8)
+Bruce
+"Ferryman wants his money"
+Kertosäe
- Pieni miinus

2. Ghost Of The Navigator 5

+Intro
+Tunnelma
+"I see the ghosts of the navigators,but they are lost"
+" Take my heart and set it free"
+ Bruce
+Soundit
+Kitaravingutus 8) 4:35-5:03
+Kaikki toimii
+Maidenin paras biisi :twisted:

3. Brave New World 4+

+Tunnelma
+Rauhallisuus
+" You are planned and you are damned..."
+ 4:00-4:49
- Kertosäettä hoetaan liikaa

4. Blood Brothers 4+

+ Nicko
+6:41-7:09
+Soundit
+Tunnelma
- Kertosäkeen liiallinen hokeminen.. Taas :evil:

5. The Mercenary 5

+Räväkkä intro
+Hyvät sanat
+"Nowhere to run nowhere to hide..."
+ "Show them no fear show them no pain"
+Kuuluu maiden parhaimmistoon..
- Eipä tästä miinusta oikein löydä..

6. Dream Of Mirrors 3½

+Nicko
+Välisoitot
+ 8:49-9:17
-Kertosäkeessä toistoa..Taas :?
-Hidas
-Aika pitkä

7. The Fallen Angel 4

+ intro
+Välisoitot
+Bruce
-Kertosäkeestä miinusta..Loistava biisi joka tapauksessa..

8. The Nomad 4

+Raskaat soundut prkl :twisted: :finger:
+Sanat
+0:55-1:10
+Mahtipontinen Kertosäe :!:
+Lopetus
- Intro
-Ehkä liian pitkä

9. Out Of The Silent Planet 4+

+ Kertosäe
+Bruce
+ 1:01-1:08 rummut
-Raskaampi ois voinu olla tietenkin..

10. Thin Line Between Love&Hate 3½

+Kertosäe
+Bruce
-Slovari ehkä liian siirappinen tai´jotain
-Venytetty liian pitkäksi..Kun toivoo jo että kappale päätyy..Niin ei..

hyvä kappale,mutta liian siirappinen ja liian pitkä. Levyin huonoin kappale.1½ minuuttia lyhyempänä olisi toiminut paremmin..


Yleensäkin tämä levyn tunnelma kolahtaa minuun erittäin hyvin..
Hyvä levy ehdottomasti..Paras Maiden levy 8)

keskiarvo: 4.2. Sama kun Powerslavella,mutta koska tämä on mielestäni 0.1 pistettä paremoi kun Powerslave,niin lisätään lopputulokseen tuo 0.1.

Lopullinen KA: 4.3..Ja 1:ksi meni! :) Up The Irons

1. BNW 4.3
2.Powerslave 4.2
3.SIT 3.6
4. TNOTB 3.5
5.Seventh Son 3.4
6.POM 3.1
7.FOTD 3.0
8.NPFTD 2.9

Niin ja tossa ei oo Blazen aikasia levyjä,koska en omista niitä..Vielä
Ja Iron Maidenia ja Killersia en ehtiny arvostelemaan :?
Last edited by Powerslaver on Mon Jan 17, 2005 21:18, edited 1 time in total.
Finnarry
The Bassist
The Bassist
Posts: 850
Joined: Mon Jan 05, 2004 11:01
Location: Nokia
Contact:

Post by Finnarry »

Bruce ja Adrian takaisin. Kyllä kelpasi kun motiivit oli kohdallaan. Tämä on ollut vaikein Maiden albumi päästä sisälle. Meni todella kauan ja monta kuuntelua ennen kuin tajusi mistä näissä biiseissä oli kyse. Yleensä Maiden levyt on auennut aika helposti. Kuulostaa siltä että biisejä ei ole paljoa treenattu ennen nauhoitusta. Livenä lähes poikkeuksetta biisit toimivat paremmin. Etenkin Nickon työskentelyssä sen huomaa. Bruce kuulostaa paremmalta kuin aikoihin ja Adrian tuo sävellystasoa lisää. Janickin paras levy tähän mennessä ainakin soiton osalta. Kolme kitaraa kun oli niin odotukset niiden käytöstä oli korkealla ja pieni pettymyshän siitä tuli. Enemmän odotin melodioita tai jotain järisyttävimpiä sovituksia. Kyllä tämäkin levy sitten on kasvanut sinne muiden loistotöiden joukkoon. Rimanalitukset puuttuvat kokonaan ja muutama helmikin tarjolla.


The Wicker man 4

Aika toimiva kappale, jota pidin pitkään levyn huonoimpana biisinä. Laulusäkeistöt onkin aika mielikuvituksettoma soiton osalta. Bridge ja kertosäe toimivatkin sitäkin paremmin. Adrianilta hieno soolo. Lopun huudatus liian pitkä. Ajan kanssa tämä on alkanut kuulostamaan hyvältä. Loppuhiominen puuttuu, hyvä veto kuitenkin.

Ghost of the navigator 4,5

Biisinä oikeastaan täydellinen. Liian hidas tempo ja kitarasoolon keskinkertaisuus vievät täydet pojot pois. Upea alku. Kitarat jyräävät hienosti koko biisin ja varsinkin soolon jälkeinen tykitys on uskomaton. "Toinen kertosäe" on yksi Maidenin parhaita. Paljon onnistuneita rytminvaihdoksia. Livenä tämä onkin sitten täydellinen.

Brave new world 5

Upea biisi. Hieno intro ja Brucelta todella hyvä laulua (koko biisin ajan). Biisi kasvaa mukavasti aina mahtaviin sooloihin ja melodioihin asti. Varsinkin Daven soolo on mykistävä. Täydellinen biisi ja vaikka toimii livenä vieläkin paremmin, ei tältä voi ottaa pinnoja pois.

Blood brothers 4

Hienoja melodioita ja ja jousiosastot kuulostaa mukavilta mutta jotain puuttuu ollakseen täydellinen. Sanoitukset aika mielenkiintoiset. Viimeinen kertosäe potkii todella rajusti. Ehkä tässä on jotain tylsiä kohtia jotka puuduttaa kokonaisuuden tai sitten tavaraa on liikaa. Se kuuluisa hionta...

The mercenary 3

Aika suora vedätys joka ei tarjoa mitään mullistavaa. Näitä sanoituksia ainakin on ollut Maidenilla tarpeeksi. Vähän täytteen oloinen. Kuitenkin hyviä melodioita ja hyvä tempo. Liikaa toistoa kertsissä. Kuunneltava pala.

Dream of mirrors 4

Alkulaulu ei kuulosta kovin hyvältä. Rauhoittumisen jälkeen homma alkaakin toimimaan, joskin rauhallista kohtaa on venytetty liikaa. Vajaan 6 min. kohdalla lähteekin sitten kunnolla. Mahtavia melodioita, basaari polkee hienosti. Tää olis saanut alkaa pari minuuttia aiemmin. Lopussa ehkä turhaan hidastellaan taas. Einekset on kunnossa mutta niitä on liikaa.

The Fallen angel 4

Raskasta kitarointia (hyvä!), toimiva bridge ja kertosäe. Laulusäkeistöt vähän oudonkuuloisia. Soolokohta ei herätä juurikaan suuria tunteita, ehkä jotain melodian pätkää olis vielä kaivannut. Hyvä veto kuitenkin. Tätä raskautta saisi olla enemmänkin.

The nomad 5

Loistava tunnelma. Tällainen itämainen homma kolahtaa kovaa. Tykkään eritoten kitaroista läpi koko biisin. Tulee vähän Aleksanteri mieleen tästä biisistä. Mystinen kapple, upeita melodioita ja hidastuskohta toimii. Kertosäkeestäkään ei valittamista. Kitarasoolot ovat biisin hengessä hyvin. Davelta hieno sävellys.

Out of the silent planet 3,5

Hiljainen alku on mukavankuuloinen. Laulusäkeistöt on myös mieleen, ei ihan tavanomaiset. Kertosäkeessä jokin viehättää vaikka kuulostaakin perinteiseltä ja ehkä koomiseltakin. Hyvä rytminvaihto sooloihin. Eipä kauheasti on pahaa sanottavaa. Livenä ei oikein toiminut.

Thin line between love and hate 5

Albumin ehdottomasti paras biisi ja kaikkien aikojen kovimpia Maiden veisuja. Raskas alku, kaksiääninen laulusäe, bridge, kertosäe, kaikki natsaa. Kertosäe nostaa karvat pystyyn, Bruce on loistava. Samoin hiljaisessa kohdassa käydään aika korkealla... Muutenkin upea tunnelma. Soolokohdat myös, hyvä gruuvi. Tähän ei voi ikinä kyllästyä.


Keskiarvo 4,2.

SSOASS 4.9
SIT 4.8
Powerslave 4.4
X-factor 4.2
POM 4.2
No Prayer 4.2
Brave new world 4.2
IM 4.1
Killers 4.1
TNOTB 4.0
FOTD 3.9
Virtual XI 3.7
Peke
Kärpästen Herra
Kärpästen Herra
Posts: 4785
Joined: Fri Jan 16, 2004 10:41
Location: Kotka/Karhulan Metallitehdas 48666

Post by Peke »

hienoa huomata, että monet diggaavat fallen angel biisiä, mikä minusta on miltei levyn kohokohta.

Biisi on ikävä kyllä jäänyt hieman unohduksiin keikoilla ja kokoelmilla

Toivottavasti siitä vielä kuullaan 8)

ja arvosteijoille kiitos, mukavaa luettavaa, olette oikeesti pohtineet (minä myös) miten biisit kulkee ja vaikuttaa
Into Iron Maiden Since 1983
ozz3
Viimeinen voitelija
Viimeinen voitelija
Posts: 1959
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:27
Location: Espoo Rock City

Post by ozz3 »

The Wicker Man 5
+Alkuriffi, vaikka Priestiltä kuullostaakin 8)
+Energinen ja tarttuva vetäisy
+Lyriikoiden osalta loistava
+Sävellyksenä toimiva
+Bruce is back, ääni miellyttää korvaa
+Kertsin bassot *klankaklankaklank*
+Soolo, Adrainkin saadaan takaisin remmiin
+03.48 -> "wo-ooo-o-o"

Ghost Of The Navigator 5
+Alun kauniit ja tunnelmaa luovat kitarat
+Intron nostatus
+Lyriikat loistavat, tuovat hieman mieleen jopa "Ancient Marinerin"
+Sävellyksenä Maidenin parhaita
+Bruce laulaa kuin enkeli :D "Take my heart and set it free..."
+McBrainille pisteet
+Soolo
+Tunnelma

Brave New World 5
+Intro, ja väreet kulkevat pitkin selkäpiitäsi 8)
+Lyriikoiltaan Maidenin parhaita
+Bruce Dickinson tekee sitä mitä parhaiten osaa
+Intron nostatus
+Soolot eivät petä Maidenilla koskaan
+Tempon muuttuminen kappaleen sisällä
+Tunnelma

Blood Brothers 4,5
+Koskettava ja tunnelmallinen
+Jouset, näitä Maidenin pitäisi hyödyntää useammin
+Brucen loistava laulu suoritus
+Sävellys ja sanoitus kohdallaan (koskettava ja tunnelmallinen)
+Bassokuviot
+Murray heittää hienon soolon
-Hieman ylipitkä

The Mercenary 3,5
+Alku riffi, that's what I call Rock 'N Metal
+Pidän sanoista, oli kuka tahansa mitä mieltä tahansa
+Soolot
+Dickinsonilla asennetta äänessään
+Predatorista kertova biisi ansaitsee lisä pisteitä
-Liika toisto
-Sävellyksessä ei koukkuja

Dream Of Mirrors 5
+Sanat, ne sanat...
+Sävellys, se sävellys (sulaa tuoliin kuuntelun aikana :D )
+Dickinson vireessä (milloinpa herra ei olisi?)
+Kylmät väreet
+Kappale kasvaa
+Kaikki osat hienoja
+Soolo
+Lopetus, jossa palataan tähän "The dream is true" -osioon
-Hätäinen alku

The Fallen Angel 4
+Raskas (kuten moni on jo todennut)
+Hyvien sanojen sovitus hyvään sävellykseen
+Soolot, joka jampalle omansa 8)
+Säkeistöt
-Kertosäe tylsä
-Ei varsinaista huippukohtaa

The Nomad 3,5
+Unleashed Guitar Work From East = Itämainen meininki hienoa
+Dickinson hoitaa homman kotiin
+Sävellyksenä kelpo kamaa
+Joka äijä vetää taas soolot 8)
+Hidastava kohta hieno
-Tylsä kertosäe
-Ylipitkä
-Ei vakuuta (mitä se sitten tarkoittaakaan, se tuli ensiksi mieleen)

Out Of The Silent Planet 4
+Sanat
+Sävellyksessä tarttuvia koukkuja
+Kertsi tarttuu
+Dickinson on hirmuinen
+Soolo
+Kersti on ensin hidas ja sitten nopea (nerokkaan yksinkertaista)
-Turha toisto lopussa

The Thin Line Between Love And Hate 4
+"Erilainen" biisi
+Hyvien sanojen sijoitus hyvään sävellykseen
+Tarttuva
+"I will hope, my soul will fly...."
+Murray sooloilee avaruudessa
-Ylipitkä, paljonkin

Keskiarvo = 4,4

Sama keskiarvo Somewhere In Timen kanssa, joten kansikuvaraati on armoton (mielestäni paremman kannen keskiarvo nousee desimaalilla):

01. Seventh Son Of A Seventh Son 4,6
02. Brave New World 4,5
03. Somewhere In Time 4,4
04. Piece Of Mind 4,3
05. The Number Of The Beast 4,2
06. The X Factor 4,1
07. Powerslave 4,0
08. Iron Maiden 3,8
09. Fear Of The Dark 3,6
10. No Prayer For The Dying 3,5
11. Virtual XI 3,4
12. Killers 3,3
|Faith No More|Candlemass|
|Tuska Open Air|Korn|
|Ilosaarirock|Kraftwerk||
|Muse|
Wasted
Berserkki
Berserkki
Posts: 866
Joined: Sun Feb 01, 2004 14:02
Location: Espoo

Post by Wasted »

The Wicker Man 4,5
+ Loistavat riffit
+ Kitarat kertosäkeen aikana
+ "You watch the world exploding..." -säkeistöt
+ Soolot
+ Woo-oo-oo-kohta

Ghost of the Navigator 4
+ Todella hieno alku
+ Kaikki laulusäkeistöt ovat hyviä
+ Soolon jälkeinen kohta

Brave New World 4
+ Rauhallinen alku
+ Tunnelma
+ Perussäe
+ Soolot
- Vähän tylsä kertosäe

Blood Brothers 3,5
+ Tunnelma
+ Kertosäe
+ Soolot
+ "When you think that we've used..." -säkeistö
- Sitä jotain puuttuu

The Mercenary 3
+ Ihan hyvä meininki
+ Show them no fear, show them no pain" -> kitarat soi hienosti
- Vähän puuduttava

Dream of Mirrors 3,5
+ Kertosäe
+ Vauhdikas osio kokonaisuudessaan
+ oo-oo-oo-kohta
- Vähän liian pitkä

The Fallen Angel 3
+ Alku
+ Kertosäe
+ Raskaampaa Maidenia
- Ei iske millään erityisellä tavalla

The Nomad 4
En olisi ikinä uskonut että tämä saa näin hyvät pisteet
+ Alku
+ Tunnelma
+ Perussäe
+ Kertosäe
+ Hienot instrumentaaliosuudet
- Vähän liian pitkä

Out of the Silent Planet 3
+ Perussäe
+ Kertosäe
+ Soolot
- liikaa toistoa

The Thin Line Between Love & Hate 3,5
+ Hieno kertosäe
+ "I will hope, my soul will fly..." -säkeistö
+ Tunnelmallinen loppupuolisko

Keskiarvo: 3,6

Bruce on palannut ja vahvan levyn saivatkin aikaan, mutta todellinen huippukohta silti puuttuu.

Tilanne:
Seventh Son of a Seventh Son 4,6
Somewhere in Time 4,2
Powerslave 4,0
Piece of Mind 3,9
The Number of the Beast 3,8
Brave New World 3,6
Iron Maiden 3,6
Fear of the Dark 3,2
X-Factor 3,1
No Prayer for the Dying 3,0
Killers 2,9
Virtual XI 2,7
Rock 'N' Roll Children, alone again
Rock 'N' Roll Children, without a friend
But they got Rock 'N' Roll.
Hellworks
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 103
Joined: Tue Jan 06, 2004 22:55

Post by Hellworks »

Pitkästä aikaa tähänkin topiciin kirjottelen, eli:

The Wickerman 5
+ Alku tempaa heti mukaansa, mahtava fiilis ensimmäisestä riffistä lähtien
+ Kertsi pistää aina pomppimaan kavereiden kanssa, helvetin hyvä dokausbiisi
+ Bruce ja Adrian mahtavassa vireessä
+ Hyvä fiilis jatkuu kappaleen läpi ja huipentuu wooo-ooo-ou:hun
+ Yksinkertaisesti järisyttävän kovaa menoa! 8)

Ghost of the navigator 4,5
+ Rauhallinen melodinen alku
+ Ja tämän jälkeen alkava säkeistöriffi
+ Monta eri osaa, kappale vaihtelee hyvin
+ Todella hyvät ja iskevät sanat
- Soolon jälkeinen turha osuus

Brave New World 4,5
+ Jälleen rauhallista ja kaunista alkua, tykkään
+ Jälleen kerran hienot sanat
+ Saundit ja bändi mahtivireessä
- Jälleen ne samat perusriffit
- Live soolo parempi Gersillä

Blood Brothers 3
+ Kappaleessa hyvä tunnelma
+ Walssi kohdat
+ Lyriikat
- Taas se sama saatanan sointukierto samalla tavalla, alkaa tylsistyttämään..
- Katoaa siihen harmaaseen lokeroon muiden samanlaisten kappaleiden kanssa
- Saunditkaan eivät sytytä

The Mercenary 2
+ Se, että on Maidenin kappale, pistää joskus jaksamaan tämänkin raidan kuuntelemisen..
- Jämäraita, ei sytytä millään osa-alueella.

Dream Of Mirrors 4
+ Vaikka kappaleessa soi jälleen tutut riffit, on kappaleeseen lisätty muuta uutta
+ Sanat
+ Monta erilaista osaa, kappaleessa on käytetty hyvin mielikuvitusta
+ Melankoliset sanat :wink:
- Pituus, yksi säkeistö olisi ehkä voitu ottaa pois

Fallen Angel 3,5
+ Meno on hyvä
+ Ja saundit vielä paremmat
+ Bruce ja soolot
- Laatu keikkuu b-rajan puolella
- Melko tavanomainen vetäisy
- Mitäänsanomatonta

The Nomad 3
+ No nyt on sentään käytetty kaikenlaisia visioita
- Tosin siinä ei olla hirveän hyvin onnistuttu
- Vammaset saundit pilaa ennestään surkean kappaleen

Out of the silent planet 4,5
+ Alusta alkaen pitää mukanaan
+ Hyvä fiilis ja mahdottoman hyvät saundit
+ Hyvät lyriikat pistää aina uudelleen ja uudelleen laulamaan mukanaan
+ Kertsit iskee!
- Jotenkin kuitenkin tulee sellanen paremman puutteessa kyhätyn biisin fiilis..

The thin line between love and hate 5
+ Mahtavasti erilaisia osuuksia
+ Kertsit hyviä
+ Paljon sooloja, tosin jotkut soolot olisi voitu jättää pois
+ Vaihtuu kappaleen loppupuolella raskaasta kauniiksi ja tunnelmalliseksi
+ Fiilis pysyy loppuun asti
+ Saundit, soittajat ja laulu
+ Helmi!

Keskiarvo:3,9
"Joo tänään vois kyll.."
Powerslaver
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 70
Joined: Fri Oct 01, 2004 20:43
Location: Jyväskylän Mlk

Post by Powerslaver »

Peke wrote:hienoa huomata, että monet diggaavat fallen angel biisiä, mikä minusta on miltei levyn kohokohta.

Biisi on ikävä kyllä jäänyt hieman unohduksiin keikoilla ja kokoelmilla

Toivottavasti siitä vielä kuullaan 8)

ja arvosteijoille kiitos, mukavaa luettavaa, olette oikeesti pohtineet (minä myös) miten biisit kulkee ja vaikuttaa
Juu mäkin tykkään lukea ja tehdä arvosteluja..Ja Fallen Angel on loistava biisi.. :)
Mutta olenko ainoa, joka tykkää biisistä The Mercenary? :(
No joka tapauksessa mielestäni loistava raita :D muut ei näytä tykkäävän,mut mä tykkään! :wink:
Wrathchild
Hang-Around
Hang-Around
Posts: 104
Joined: Thu Aug 12, 2004 20:13
Location: Jyväskylä

Post by Wrathchild »

The Wicker Man 5
Jälleen yksi mahtava aloitusbiisi.Heti alkuriffistä lähtien kuulostaa mahtavalta, ja etenkin kertosäe on todella upea. Myös soolot ja loppuhoilaus miellyttävät korvaa. Täydellistä.

Ghost Of The Navigator 3.75
Alku on erittäin hieno, ja kappale muutenkin hyvä. Kertosäekin menettelee ja rytminvaihdokset ovat hyviä. Silti ei ole mestariteos ja pituutta on liikaa.

Brave New World 5
Fantastinen intro, jonka jälkeen täydellisyyttä jatkuu koko biisin läpi. Kertosäe on hieno, soolot loistavia ja kitarointi muutenkin mahtavaa. Ehdottomasti levyn paras kappale. Upeaa!!

Blood Brothers 3.25
Sisältää hienoja melodioita, ja kertosäekin on ihan ok. Kokonaisuudessaan kappale on ihan hyvä, mutta liian pitkä. Kertosäe alkaa hieman ärsyttämään biisin lopussa.

The Mercenary 2.5
Aika mitään sanomaton kappale, joka on mielestäni levyn huonoin. Kertosäe on kohtalainen, mutta kokonaisuudessaan biisi on liian keskinkertainen.

Dream Of Mirrors 4.5
Nyt päästään sitten jo ihan eri tasolle. Aivan loistava kappale, jossa on todella mahtava kertosäe. Biisissä on myös hienoja melodioita ja lost-kohdat ovat upeita. Kokonaisuudessaan todella mahtava, vaikka voisi olla lyhyempi.

The Fallen Angel 4
Todella mukaansa tempaava, ja aika rankkakin biisi. Kertosäe on jälleen mainio,ja Bruce laulaa hienosti. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä kappale.

The Nomad 4.75
Melko mielenkiintoinen veto, jossa on erittäin tyylikäs tunnelma. Kitarointi osio jossain 5-8minuutin välillä on kertakaikkisen uskomaton. Kertosäe voisi mielestäni olla parempi, mutta biisi on silti lähes täydellinen.

Out Of The Silent Planet 2.75
Tämä on aina kuulunut mielestäni levyn heikompaan osastoon. Silti kyseessä ei ole mikään huono kappale, vaikka aika keskinkertainen onkin. Kertosäe on melko mukavaa kuunneltavaa, mutta toistoa tulee liikaa. Saisi olla lyhyempi.

The Thin Line Between Love And Hate 4.25
Päättää hienon levyn tyylikkäästi. Kertosäe on jälleen todella mainio ja melodiat myös. Erinomainen kappale, mutta mittaa voisi olla taas olla hieman vähemmän.

Keskiarvoksi tuli noin 4. Eipä voi muuta sanoa kuin että jälleen todella hieno levy. Nyt sitten odottelenkin jo Dance Of Deathia muna pystyssä.

Tilanne:
1. 7th Son Of A 7th Son/Somewhere In Time 4.6
3. Powerslave 4.3
4. Piece Of Mind 4.3
5. No Prayer For The Dying 4.3
6. The X-Factor 4.1
7. Brave New World 4.0
8. The Number Of The Beast 3.5
9. Fear Of The Dark 3.4
10. Killers 3.1
11. Iron Maiden 3.0
12. Virtual XI 2.9
Lappis
Azazel
Azazel
Posts: 6218
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:46
Location: Lahti

Post by Lappis »

Hellworks wrote:Pitkästä aikaa tähänkin topiciin kirjottelen, eli:

The Wickerman 5
+ Alku tempaa heti mukaansa, mahtava fiilis ensimmäisestä riffistä lähtien
+ Kertsi pistää aina pomppimaan kavereiden kanssa, helvetin hyvä dokausbiisi
+ Bruce ja Adrian mahtavassa vireessä
+ Hyvä fiilis jatkuu kappaleen läpi ja huipentuu wooo-ooo-ou:hun
+ Yksinkertaisesti järisyttävän kovaa menoa! 8)
Nu-Metallia parhaimmillaan siis! :lol:

Tämän levyn voisin itsekkin ottaa kuunteluun tuossa kohtapuoliin. Koko päivän mietin, minkä levyn jaksaisin mahdollisesti kuunnella lävitse No Prayeria lukuunottamatta ja Braven voisin kaivaa hyllystä. Tosin etukäteen jo hirvittää ajatus, että joudun kuuntelemaan ton The thin line between shit and bullshit-biisin kokonaan. Ei auta, se kuuluu nyt pelin henkeen. Liekö kokonainen kolmas kerta, kun kuuntelen sit kyseisen biisin lävitse. Skip-nappi ollut aika tiukilla sen biisin kanssa.

Jatkakaa hetki, ehkä saatte elää. Minä jatkan huomenna viiltävällä analyysillani.
"To be alive is more than just breathing"
rokkariarvid
Kisälli
Kisälli
Posts: 509
Joined: Tue Jan 13, 2004 23:29
Location: Lapinlahti

Post by rokkariarvid »

^Anna mennä puupää :D

Saapahan nähdä sitten, miten tiukan linjan "kovat" arvostelijat vetävät.. 8)
Heheh! Pitt The Elder... Looorrd Palmerstone #DISH#
Lappis
Azazel
Azazel
Posts: 6218
Joined: Tue Jan 06, 2004 21:46
Location: Lahti

Post by Lappis »

The Wicker Man

Saundit ovat loistavat, parasta Maidenia saundeiltaan ever. Kevin Shirley ja livesoittoäänitys miellyttää.
Biisi itsessään on raskaimmassa Maiden-osastossa ja sekös minulle sopii. Biisi on muuten hyvin tehty laulujen osalta, mutta kertosäe meinaa toisinaan ottaa pattiin. Liian korkealta, liian power. Tuon kertsin haluaisin kuulla Marco Hietalan laulamana.

Ennen sooloja rankka välikohta. Smith vetää elämänsä parhaimman soolon tässä biisissä. On rankkuutta, on punaista lankaa ja kliimaksi tulee soolon loppuun pienen tilun muodossa. Noin se pitää tehdä. Unohtakaa ne nössöilyt Somewhere In Timeltä, tässä on heavysoolo eikä mikään pop-soolo.

Ja loppuun kaveriani lainaten " Euroviisukohta". Jep, kaveri ei oikein Maidenista välitä. Sinänsä ihan turha tämä loppukohtaus ja tehty selvästi livehommia ajatellen mutta Maidenilla se menee vielä läpi. Ei menisi muilla bändeillä. Ehkä Manowarilla.
Loistava startteri ja levyn ehdotonta parhaimmistoa

4,5

Ghost of the navigator

Erilaista Maidenia. Lieneekö ainoa Maidenin biisi, jossa kitaristit joutuvat hivenen sahaamaan? Tämä pääriffi, missä lauletaan, on kyllä ihan helmi. Niin erilaista, niin tuoretta ja niin tervetullutta Maidenille varsinkin. Lisää tällaista Mr. Gers. Tämä biisi on varsin outo. " I see the ghost of navigators...."-kohta on oikeastaan aika heikko mutta se helvetti toimii jollain sairaalla tavalla. Toinen kertsi on kyllä loistava. Tosin kolmen kitaran paremmalla käytöllä tuostakin kohdasta olisi saanut huomattavasti raskaamman.
Tämän biisin ollessa niin hiton pitkä, olisin itse Mr. Gerssinä jättänyt suosiolla soolot pois. Tässä biisissä ne tuntuvat jotenkin väkisin ympätyiltä. Turhaa biisin venytystä. Vaikka heavysta puhutaankin, ei ne soolot kuitenkaan ihan pakolliset joka paikkaan aina ole. Sanoisin, että pieni sovitusmoka herroilta. Tai joko sit soolot, soolon jälkeinen melodia ja lopetus. Nyt menee liian pitkäksi ja jauhamiseksi. Nickon basari on kiva tuossa melodiassa. Paljosta muusta ei Nickolle voi plussaa antaa. Kunhan soittaa osuutensa pois. Viimeisin levy, millä Nicko oikeasti soitti, on Fear of the dark. Sen jälkeen on laiskuus iskenyt. Sääli.

Hyviä riffejä paljon, erilaista Maidenia mutta liian pitkä

3,5

Brave New World

Alku on vallan nätti BlaaBlaa. Mä en ole vaan varma, diggaanko just tällasesta nössöilystä. Kyllä mä tästä ainakin olen digannut joskus, nyt ei tunnu oikein uppoavan. Paranee tosin heti kun laulu alkaa.

Snare edellä-komppi on huono. Syö raskautta ihan hitosti. Kertsin jälkeen tämä biisi alkaa vasta jytisemään ( Sen verran mitä Maiden nyt jytisee ). Kertsi on jotenkin halpa. Laukkakomppi ja tutut, kliseiset paikat. Tulee väkisilläkin tunne, että mentiin sieltä, missä aita on matalin. Kertsi on kyllä hyvä mutta alta meinaa paskanhaju puskea lävitse.

Jotenkin tämä biisi on todiste siitä, että Maiden on vuosien jälkeen niin kangistunut kaavoihin, että oikein hirvittää. Biisit tehdään ihan samalla rakenteella vuodesta toiseen eikä mitään uutta rakennetta edes yritetä. Verse-Chorus-Verse-Chorus-soolo Etc. Maiden ehkä joskus oli luettavissa jopa progeenkin mutta ei kyllä enää viimeiseen 15 vuoteen. Ghost of the navigatorissa olisi ollut aineksia rikkoa tämä ainainen saman kaavan kierrätys mutta ei. Joko taidot ei riitä tai sitten, uskallus. Toi viimeinen on outoa, koska Maiden alkaa olla samassa tilanteessa kuin Metallica. Sama mitä paskaa tehdään, levyt ostetaan joka vitun Krakovanpainosta myöten. Joten olisiko aika oikeasti tehdä välillä jotain uutta eikä vain kierrättää samoja riffejä eri järjestyksessä?

PerusMaidenia tämä veisu

3

Blood Brothers

Tästä biisistä muistan sen, että diggailin kovasti levyn ilmestyessä. Soolot tässä olivat hienot. Eiköhän ne kohta tule. Biisinä tämä ei ole kyllä mistään kotoisin, kunhan Harris on päässyt vuodattamaan Isänsä kaipuuta. Mutta melodiat tässä miellyttää mua.
Jaha, solo. Soolon jälkeinen melodiakohta on vallan majesteettinen. Samaa tasoa kuin Dod:lta löytyvässä Age of innocencessa. Melankolista.

Jousikohta myös miellyttää, vallan surumielistä kamaa. Vittuun ne hiton HHJJ:t tyyliin Wildest Dreams ja melankoliaa tilalle.
Mit vit? Nicko heitti vanhan ajan fillin ennen sooloa??? Tipahdin. Siitä paljon plussaa.

3,5

The Mercenary

Tällaisesta Maidenista mä olen aina digannut ja tässä Maiden on parhaimmillaan; Perusrokkausta. Ei mitään hienosteluja vaan asiaa alusta loppuun. Toimii perkele! The Mercenary, The Assassin Etc. Aihe on kyllä käytetty mutta mitä sitten? Samaa Maiden tekee myös itse biiseissään joten onko väliä? Kun kierrätetään, kierrätetään kunnolla. Tässä biisissä Mr. Bruce kuulostaa parhaimmalta. Tulee No Prayer mieleen välillä. Muutenkin tässä viisussa jätetään ne korkeimmat ininälaulut kokonaan pois. Hyvä. Pysytään tuolla Ns. keskirekisterissä.

Soolot....Agressiiviset soolot agreen biisiin. Kakkossoolo on kyllä loistava ja tyylistä päätellen se on Smith. Smith soittaa nykyään kyllä perkeleen hyviä sooloja verrattuna Golden Eraan. Roy Z on tehnyt ihmeitä Smithin sooloilulle, uskokaa tai älkää. Sieltä toi uus tyyli on peräisin.

Kyllä tämä biisi vaan kolahtaa.

4,5

Dreams of Mirrors

Hah, mun synttäribiisi erään Mr. Rottenin laulamana...*reps*

Alku on todella hätäinen, yritetty väkisin tehdä jotain Phantom of the opera kakkosta. Heikolla menestyksellä.
Seuraava kohta myös ala-arvoinen; Ritari Ässä-melodiat ihan kammottavia( Paitti tietenkin Ritari Ässässä...)

Tämä on taas tätä nössöilyosastoa, joka mulle harvemmin uppoaa. Diggaan erilaisesta nössöilystä. Ymmärrän kyllä, mitä biisissä on haettu takaa ja ymmärrän jopa, miksi tästä digataan. Mutta en mä tätä livenä kattelis sekuntiakaan. Asaa kompaten lähtisin paskalle :lol:
Kestää ihan liian kauan, että päästään liikkeelle. Tahtoo olla Maidenin perisynti nykyään.

Biisin alkuosalle ennen laukkakomppia: 1,5

Dreams of mirror, part II

Tästä Nickon jalankäytöstä...mua meinaa ärsyttää, että siitä on 90-luvulla tullut sellanen väkisillä tavaramerkki. Eli pakko puskea se Nickon laukkaava jalka johonkin biisin. Kasariaikaan se ikäänkuin vahingossa tuli vaan sinne, nyt näissä Fortunes of Wareissa ja kumppaneissa on kyllä jotenkin väkisinväännetyn makua. Sellainen avautuminen tähän alkuun

Itse aiheeseen; Ensimmäinen melodia ei kauheasti miellytä. Eikä koko kohtakaan. Näitä on kuultu ihan tarpeeksi. Samaa hommaa hoetaan kuin Part I:kin, laukkakompilla höystettynä. Luovaa....Kakkosmelodia on hieno, se osuu ja upottaa Mr. Lappiksen. Biisin paras kohta. Tätä melodiaa kuuntelee mielellään.

Part II, arvosana: Hienon kakkosmelodian takia 2

Yhteisarvo: 1,5
Biisi on ihan turha. Ton hienon melodian olisi voinut säästää johonkin parempaan biisiin. Tai vaikkapa rakentaa koko biisi sen ympärille. Äh, Antaa äijien vääntää, mä teen omat biisini :lol:

The Fallen Angel

Hiton iskevä alkuriffi ja sitten raskasta huopaamista. Tässä Nicko näyttää, miten rumpusoitolla saadaan riffi raskaaksi. Clive ei siihen kyennyt koskaan. Hiton hyvät lyriikat, back to Seventh Son-tyyliä. Kertsissä Smithin Wasted Years-melodia kiva ekstra.
Soolontaustat ovat aina miellyttäneet. Kaikille kitaristeille oma soolo ja tähän biisin se istuu loistavasti. Tämä biisi on muutenkin kaikinpuolin loistavasti sovitettu. Kuten sanoin, näissä Maiden on parhaimmillaan.
Loppu on jotenkin helvetin synkkä. Ja Lappis diggaa. Hail Satan!

4,5

The Nomad

Tämä oli kans mun lemppari levyn ilmestyessä. Nickon komppi miellyttää paljon. Itämainen melodia kanssa hyvä. Utuinen. Kertsi helvetin hyvä. Tämän biisin kuulisin mielelläni livenä. Hieno tunnelma. Soolot jatkavat myös loistavasti itämaista tunnelmaa. Gers vetää heikoimman soolon, Murray parhaimman. Smithiltä ....odotin enemmän. Tämän biisin kertsissä ei edes rassaa Dickinsonin kiekuminen.
Välikohta...Perusharrista. Vitosotetta näppäillään todella tuttuun tyyliin. Ja siihen päälle varsin melankolinen melodia. Enemmän minä löydän tästä tunnelmaa kuin Seventh Sonin nimikkobiisistä. Nickon komppipeltikikasta plussaa.
Tuohon olisi ollut vallan loistava paikka lopettaa biisi. Tuossakin vaiheessa mittaa biisillä on kuitenkin yli 8 minuuttia. Eli turhaa venyttämistä. Mutta, Maiden ei kaavoistaan luovu, valitettavasti. Ei tämä onneksi kovin kauaa enää jatku.
Loistobiisi

4

Out of the silent planet

Alku hyvä. Sen takia onkin pettymys, miten itse biisi lähtee rullaamaan käyntiin. Alkuintrolla ei oikeastaan mitään tekemistä koko biisin kanssa. Hah. Taas vaihteeksi: E-C-G-D
Itse laulukohta on kyllä ihan hyvä. En vain ymmärrä, miksi tähänkin biisiin on jälleen kerran pakolla pitänyt tunkea se saatanan laukkakomppi kertsiin. Paremmalta tuo kuulostaa tällä hitaalla kompilla.
Ja sit siis tätä laukkaa...Maiden on monissa piireissä tehnyt itsensä naurettavaksi juurikin tällä väkisin laukallaan. Liika on liikaa.

Kunnon rokkisoolo tässä biisissä. Soolon jälkeinen melodia vallan kiva.
Tähän biisiin kun olisi tehty hivenen parempi kersi ja jätetty toi laukkakomppi pois, biisi voisi olla vallan kova. Nyt se menee ihan rimanalitukseksi, jälleen kerran. Lopun venytys ihan käsittämätöntä. Ei mene mun nuppiin hetkeäkään.

2,5

The Thin line between love and hate

Voi vittu. Sen saa, mitä tilaa. Itsehän olen aina huutelemassa, että Maiden voisi hivenen uudistaa kaavojaan. Silloin, kun se sen tekee, tuloksena on tällaista sanoinkuvaamatonta kurasontaa. Alkuriffi ihan käsittämättömän huono. Totaalinen tusinariffi, joita syntyy joka krapulassa. Ja jotka lentävät myös syvimpään helvettiin samantien. Laulukohta myös kaameaa kuultavaa. Potku puuttuu ihan täysin.

Korkealta vedetty kertsi on niin kliseinen, että hyi saatana. Kuulostaa siis ihan hyvältä, mutta näitä on kuultu muiden bändien esittäminä liian monesti.
Loppuosa biisistä on myös ihan kaamea. Jos lähdetään tekemään akustisia juttua, tehdään ne hyvin. Tämä on ihan kaameeta kuonaa.
Ei helvetti vieköön. Ihan bändikämpän jamittelujen tulosta. Olisi voinut jäädä sinne. Ja lopetusbiisinä? Vertaa Alex The Great, Fear of the dark Etc.
Ja eikö tämä biisi lopu koskaan?

1

Nickon soittoja en edes arvostele, koska siinä ei juurikaan kuultavaa ole ollut Fearin jälkeen. Mies vain soittaa ja pitää rytmin ja that's it. Ei innovatiivisuutta, ei mitään. Harriksen bassosta puuttuu kuviot ja kalinat. Hienoa. Laukkakomppia sen sijaan tungetaan joka väliin.

Maiden olisi saanut edelleenkin lopettaa biisien teon Fear of the Dark-levyyn. Tai olisivat vielä Sign of the crossin äänittäneet vaikka sinkuksi ja siihen stoppi. Pitkä, luova tauko voisi myös olla paikallaan. Tehtäisiin oikeasti hyviä, uusia biisejä eikä vain kierrätettäisi vanhoja.

Tämä on tätä. Nyt laitan kyllä deathmetallin jauhamaan ton Thin Linen jälkeen. Ja vauhdilla.

Rouvat on hyvät vaan!
Edit: Päädyinkin Dark Funeraliin. Blast for Lucifer!
"To be alive is more than just breathing"
Asamael
Hiippari
Hiippari
Posts: 1500
Joined: Tue Nov 09, 2004 19:23
Location: Herwood Forest, Mansester
Contact:

Post by Asamael »

Brave new world on ja tyylikäs ja yhtenäinen albumi. Bändi on mielestäni kovemmassa iskussa kuin koskaan. Biisimateriaalin perusteella tämä on Maidenin paras levy, mutta klassikkohan tämä on vasta joskus kymmenen vuoden kuluttua. Sen vuoksi Pedon luku ja Seitsemäs poika tuntuvat paremmilta levyiltä. Numerot sen sijaan eivät valehtele, olenkin arvostellut kaikki Maidenin kipaleet tähän mennessä vain biiseinä,
klassikoille ei ole tipahtanut ylimääräisiä pojoja. Erityismaininta pitää antaa Nickon rummutukselle, joka on kerrassaan mahtavaa.
Yleensä ei tule kauheasti kiinnitettyä huomiota rumpuihin, kunhan ne vain ajavat asiansa, mutta tällä levyllä tulee harhauduttua joskus kuuntelemaan jopa tarkemmin rumpuja kuin kitaroita, joissa ei sinänsä niissäkään mitään vikaa ole. Rumpujen miksaus on
onnistunut loistavasti, munillepotkiva saundi on saatu aikaiseksi. Myös kitarat ovat parissa raskaammassa biisissä säröisemmän ja muhkeamman kuuloisia, mitä on totuttu kuulemaan.


The wicker man: 5
+Alkuriffi tykittää
+Laulumelodiat ja - harmoniat
+Kertsi, jossa yksinkertaisen toimiva taustatilu
+The shadow of the wicker man is rising up again
+Napakat rumpusaundit, hyvät kompit: sopivasti
tuplia ja virtuoosimaista ridenkäyttöä
+Basso kolisee kovempaa kuin koskaan
+Who-oo-o-ou, loistava livehuudatus

The ghost of navigator: 4
+Loistava fiilis alussa, tyylikkäät kitarasaundit
+Säkeistöjen laulu on mainiota
+Toimiva kertsi
+Sen jälkeinen osio, loistava komppi, laulu ja sitä mukailevat kitarat
+Osio 5min kohdalla on vauhdikas
+Riffien puolesta ei ihan terävintä kärkikastia

Brave new world: 5
+Uskomattoman hieno alku, jota on hauska itsekin soitella
+Brucen laulu luo siihen yhdistettynä mahtavan tunnelman
+Säröt ja komppi mukaan ja lauluun särmää lisää, legendaarista
+Kertsi varsinkin livenä hyvä "pomputtaja". Loistavat riffit.
+Osio soolojen jälkeen
+Klassinen loppuratkaisu

Blood brothers: 5
+Alku johon jouset ja muutkin soittimet on sovitettu hyvin
+Säkeistö hienon melodinen
+Massiivinen kertosäe, joka livenä varmasti nousisi toiseen potenssiin
+Raskaampi säkeistö
+Hienoja orkestraalisia osioita
+Tunnelmoiva soolo, jossa jylhät taustat ja hieno siirtymä kertsiin
+Pauhu yltyy tolkuttomiin mittasuhteisiin ja päättyy tuttuun ja
turvalliseen Fear of the dark- ratkaisuun

The mercenary: 5
+Raskas alkuriffi
+Repivä headbanging-säkeistö
+Nowhere to run...
+Show them no fear...- kohdassa on loistoriffi
+Soolojen jälkeinen lead

Dream of mirrors: 5
+Jykevä riffi ja voimakas laulu heti alkuun
+Säkeistössä hienot cleanit kitarat
+The dream is true... hyvä kitaramelodia. Tämä kohta saisi livenä
miellyttävän lisäsävyn, meikäläinen ei oo Maidenia ennen livenä nähny
+Huomaamaton volyyminnousu
+Säröt mukaan bridgeen
+Kertsi on todella raskas ja yksi Maidenin tarttuvimpia
+Kohta ennen viittä minuuttia hipoo täydellisyyttä
+Temmonvaihdos, laukkaa ja lead-skitat + Lost in the dream of mirrors = 10+
+Kertsi toimii nopeutettunakin ja sen jälkeinen skittamelodia
+Oo-oo...
+Kun kertsi tulee hidastettuna jälleen, se mättää kuin Timo Rautiainen ikään

The fallen angel: 5
+Raskasta riffittelyä, bassot erottuu hyvin
+Bruce laulaa agressiivisesti
+You and only God...
+Hyvä kertsi, kova tilu taustalla
+Kaiken kaikkiaan erittäin voimakas suoritus Brucelta
ja saumatonta työskentelyä koko bändiltä

The nomad: 4
+Alkuriffin itämaa-tunnelma ja kohta missä Nicko hakkaa rideä siinä
+Pahaenteiset lyriikat
+Kertsin itämaa-tunnelma Brucen vibratoineen päivineen
+Mahtava osio ajassa 2:30. Taattua Maiden-tyylistä mahtipontisuutta
+Mättö 5:30 paikkeilla on sekä raskasta, melodista, että orkestraalista
-Ei tästä oikeastaan mitään puutu, mutta häviää pisteellä Powerslavelle

Out of the silent planet: 4
+Hyvä alkumelodia
+Miellyttävä kertsi akustisten kanssa heti alkuun
+Voimakas säkeistö
+Nerokas melodia kertosäkeessä täydellisillä lauluharmonioilla
+Laukkakomppi tuo kertsiin lisää napakkuutta
+Kertsin jälkeinen skittamelodia ja sitä mukaileva laulu
-Tässä voisi olla jotain lisää ja hieman vähemmän kertosäkeen toistoa

The thin line between love and hate: 3
+Toimiva kertsi
+Kohta 2min paikkeilla, kyllä Brucekin tarvittaessa korkealle pääsee
+Letkeä riffi ja komppi, sekä siihen päälle tuleva soolo
+/-Menevä säkeistö, joskin lauluharmonia kuulostaa hiukan kummalta
-Liian pitkäksi venytetty


Keskiarvot:

Brave new world: 4,5
Virtual XI: 2,3
The X-factor: 2,1
Fear of the dark: 3,2
No prayer for the dying: 3,1
Seventh son of a seventh son: 4,0
Somewhere in time: 3,3
Powerslave: 3,3
Piece of Mind: 3,4
The Number of the Beast: 4,1
Killers: 2,2
Iron Maiden: 3,1
Yrms_
Kapteeni Saigonissa
Kapteeni Saigonissa
Posts: 1347
Joined: Wed Mar 02, 2005 17:57
Location: In Espoo Form

Post by Yrms_ »

Wicker Man4.5
+Riffi jyrää yksinkertaisuudessaan , vaikka kuullostaakin tutulta.
+Adrian
+Brucen hieman Vihainen laulu säkeistöissä
+You watch the world exploding... kohta
+Daven tilulilulilut kertsin alla
+Soolon "riffi"
+Soolo, joka kuullostaa kyllä paremmalta livenä
-biisiä kuultu liikaa

Ghost of The Navigator 4.75

+Nicko
+janickin tunnelmallinen alku
+kitarasoundi janickin taustalla
+tykytykytykytyky.
+Bruce
+But I know, I know...
+Kertsi
+Take my heart and set it free...
+soolo hyvä, vaikkakin ehkä hieman ylipitkä
-liikaa temmonvaihtelua

Brave New World
4

+Daven rytmittely
+Janick
+Bruce
+soolot
+soolon jälkeinen kohta
+Nicko
-kertsi mitäänsanomaton
-adrian ei pääse esille

Blood Brothers 4

+Jouset
+Dave
+Bruce
+Soolo
+Kitaramelodiat
-yksinkertainen

Mercenary3

+Riffittely
+Kitarasoundi
+Nicko soittaa varmasti
+Bruce
+Soolot, varsinkin adrianin
-Show Them no fear...
-C, D, E
-Täytebiisi

Dream Of Mirrors 5

+Alku
+Janickin kitarointi
+tynttykytyn-rytmi
+Bruce
+I Only Dream In Black And White, To Save Me From Myself...MAHTAVAA
+The Dream is true
+5.47 Kitarat ja Nickon basari
+LOST.. in a...
+soolo
+loppu

The Fallen Angel4

+Riffi
+Bruce
+Nicko
+tilutukset kertsin taustalla
+Mahtavat soolot
+Soolon jälkeinen kohta
+Could it be it's the end of our world?...
-tähän olen jo kyllästynyt

The Nomad 5

+Kitaratilutus ekan kertsin ja alun taustalla
+kertsi, vaikka onkin hieman yksinkertainen
+soolot
+Steve Harris
+surullinen kitara keskivälin jälkeen

Out Of the Silent Planet 5

+alun monimutkainen kitara
+hidas kertsi heti alussa ja sen taustalla oleva kitara
+tykytykyty...
+Bruce
+Kertsi, vaikka toistaisikin itseään
+Nicko
+kitarointi 3.12
+Janickin tunnelmallinen soolo, ja sen jälkeinen kohta

The thin line between love and hate 4.5

+/- Fear of the darkmainen riffi
+Laulu joka kuullostaa siltä että Bruceja olisi kaksi
+soolot, paitsi kolmas
+hidas kohta, ja sen kitaravinguttelut

KA: 4.3
Pyros
Peräruiske
Peräruiske
Posts: 88
Joined: Thu Jan 27, 2005 5:55

Post by Pyros »

-Brave New World-


1. The Wicker Man 5
+ Tämä on se biisi joka palautti uskoni Maideniin
+ Hyvä perusriffitys
+ Laulu ja kertsit erinomaisia
+ Hyvä sanoitus ja meininki
+ Woohooo....

2. Ghost of The Navigator 5
+ Kolmen kitaran upea yhteisleikki alkusoundeista biisin loppuun saakka
+ Upea tarina
+ Tyttöystävän lemppari :lol:
+ Kaikki yksinkertaisesti toimii ja klikkaa, ei mitään valittamista

3. Brave New World 4,5
+ Uskomattoman kaunis alku (Kolmen kitaran työskentely + "Dying swans, twisted wings...")
+ Alun jälkeen toimivasti vauhti päälle ("Wilderness, house of pain...")
+ Tässäkin biisissä kaikki vain toimii, ei mitään vikoja

4. Blood Brothers 4,5
+ Jälleen hieno ja kaunis kolmen kitaran aloitusmelodia
+ Sanat kolahtaa meikäläiseen niin tarinansa, kuin monien hienojen ilmaisujen puolesta
+ Upeita suvantovaiheita syna-viuluineen, joista noustaan taas vauhtiin

5. The Mercenary 4
+ Simppeli rokkiralli. Tällaista vähän odottelikin tässä vaiheessa muutaman raskaamman biisikokonaisuuden jälkeen
+ Maidenille sopiva aihe, tuo mieleen "vanhat ajat"
+ Kaikin puolin toimivat riffit ja soolot
+ Usein huomaa laulavansa mukana

6. Dream of Mirrors 3
+ Rauhalliseksi taustamusiikiksi ok
+ Hyvät sanat (jos jaksaa kuunnella)
- Ärsyttävä alku, jonka vuoksi usein skippaan ehkä turhaan (toimii 0:20 kohdasta eteenpäin)
- Aivan liian pitkä, alkaa kyllästyttämään kesken biisin, joko pitäisi lyhentää, tai lisätä nyansseja mielenkiinnon säilyttämiseksi

7. The Fallen Angel 3
+ Pistää levyn takaisin vauhtivaihteelle
+ Hauskat sanat, etenkin alkupuolella
+ Hyvä kitara kertsien uusintakohdissa
+ Ihan toimiva rokkiralli, ajaa asiansa

8. The Nomad 3,5
+ Kitarat (itämaisuus, kolmen kitaran yhteisleikki)
+ Tarina ok
- Pituutta hieman liikaa
- Nomad-toisto alkaa kyllästyttää, jopa nolottamaan välillä

9. Out of The Silent Planet 4,5
+ Hauska skittakuvio alussa ja lopussa
+ Popahtavuudesta ja 80-luvun tyylistä huolimatta hauska ja toimiva kertosäe
+ Laulu ja sanoitukset hyviä läpi biisin
+ Ei juurikaan huonoja puolia, kaikki vain klikkaa
+ Kiva nopeampi tempo

10. The Thin Line Between Love And Hate 4,5
+ Monipuolinen biisi, rauhallisia ja sitten nopeampia riffejä, laulu välillä alempaa välillä korkeampaa jne
+ Värssyjä laulaa käheä moniääniBruce, kertsiä vedetään sitten korkealta ja kauniisti
+ Mahtava ja piiitkä fiilistelysoolo kohdasta 4:04 loppuun saakka
* Bruce kuulostaa "forever" -kohdassa ihan Forever-biisiä laulavalta Paul Stanleyltä :D

Ka: 4.15
cuomi
Kisälli
Kisälli
Posts: 596
Joined: Wed Sep 22, 2004 20:51
Location: Kangasniemi

Post by cuomi »

1. The Wicker Man: Mainio aloituskappale. Aloitusriffi on kova ja muutenkin kappale jyrää hyvin eteempäin. - 5

2. Ghost of the navigator: Gersin parhaita kappaleita. Tässä on kaikki osa-alueet kohdallaan - 5

3. Brave new world: Mainio nimikappale. Kertsiä hoetaan ehkä vähän liikaa mutta ei se kappaletta huononnoa - 4

4. Myös ihan kelpo yleisönhuudatuskappale. Ei mikään mullistava. - 3

5. The Mercenary: Tämä ei jostain syystä iske. Karut lyriikat mutta tässä ei ole sitä jotain - 3

6. Dream of mirrors: Hieman ylipitkä mutta muuten loistava ja monipuolinen kappale - 4.5

7. The fallen angel: Ei mikään erikoinen mutta kyllä tätä kuuntelee - 2.5

8. The Nomad: Ylipitkä ja kertsi harvinaisen huono. Soundit muuten kunnossa - 2.5

9. Out of the silent planet: Hyvä kertsi mutta myös ehkä hieman ylipitkä - 4.

10. Thin line between love and hate: Tämä on auennut itselle vasta hiljattain. Perushyvä kappale - 3.5

Kesk: 4,2
reptile
Viimeinen voitelija
Viimeinen voitelija
Posts: 1794
Joined: Fri Apr 22, 2005 12:42
Location: Kajaani

Post by reptile »

The Wicker Man:
Hyvä riffi ja soolo Adrianilta. Menevä rokkikappale, sopii hyvin levyn avaajaksi. 4

Ghost Of The Navigator:
Levyn parhaita kappaleita. Gers on tehnyt hyvää työtä. Hyvät soolot. 5

Brave New World:
Livenä parempi kuin levyllä. Tempo saisi olla hieman nopeampi. Kertsin hokeminen rasittaa kappaletta. Soolot ja melodiat on oikein mainiot. 4

Blood Brothers:
Tunnelmallinen ja melodinen helmi. Myös tämä on levyn parempia kappaleita. 5

Mercenary:
Vauhdikas rokkikappale. Ei mikään maailmaa mullistava vaan aika perinteinen. Tässäkin liikaa hokemista. 3

Dream Of Mirrors:
Hätäinen alku hämmästyttää, mutta kun kappale alkaa pikkuhiljaa rakentumaan, niin tämä nousee myös levyn paremmistoon. Tämä biisi vaati aikaa ennen kuin aloin pitämään siitä. 4,5

Fallen Angel:
Riffi ei oikein iske, mutta muuten kappaleessa ei ole mitään vikaa. Hyvä kertsi. 4

The Nomad:
Upea kappale, varsinkin kappaleen puolivälissä oleva melodinen ja rauhallinen osio on aivan loistava. 4,5

Out Of The Silent Planet:
Hyvä kappale, mutta hieman liikaa hokemista. Hyvät soolot ja melodiat. 4

The Thin Line Between Love And Hate:
Upea päätös levylle. Biisin loppuosa on mahtavan kuuloinen. Hyvä kertsi. 5

Keskiarvo: 4.3

Kaiken kaikkiaan mahtava levy. Brucen laulu kuulostaa aivan uskomattoman hyvälle. Kolmea kitaraa olisi varmaan voinut hyödyntää enemmänkin, mutta eipä siinä ole nytkään valittamista. Paljon hyviä sooloja ja melodioita. Gersin panos on ilahduttava. Brave New World on ollut aina yksi suosikkilevyistäni Maidenilta.
Try to hold some faith
in the goodness of humanity...


IRON MAIDEN FOREVER!!
Sentinel
Roudari
Roudari
Posts: 438
Joined: Fri May 13, 2005 21:56
Location: Vaasa

Post by Sentinel »

Jaaha, ja sit mentiin-

1. Wickerman. Maidenin uuden tulemisen airut. Helevetin hyvä rokkibiisi ja livenä toimii kuin häkä.Kyllä levyversiokin työntää naulaa päähän. 4,5

2. Ghost Of Navigator. Ihana Intro. Sen jälkeen tulevat kitaravallit eivät minusta toimi ihan täysin. Toisaalta pidän, toisaalta kuunnellessa toivon että loppuisi, että pääsisin kuuntelemaan nimibiisiä.Hieman liian pitkä. 3,5

3. Brave New World. Menee omalla listalla Maidenin Top 10:n ehkä jopa TOP 5:n. Täydellistä. 5

4. Minä rakastan tätä biisiä. Soolo tuo tipan silmään. Tätä kun RIR DVD:ltä kuuntelee niin alkaa enempi ja enempi vituttamaan kun BNW kiertue jäi näkemättä. Bruce saa myös tähän tunnetta ihan törkeästi myös levyllä. Tämäkin on mulle ainakin periaatteessa Maidenin TOP 10 kamaa. Hallowed pois setistä ja tämä tilalle, pysyvästi!!! 5.

5. The Mercenary. Rokkibiisi jonka kertsiä toistetaan liiankin kanssa. Joskus tykkäsin tätä kuunnella paljonkin, nykyään ainoastaan humalassa. Keskiverto. 3-

6. Dream Of Mirrors. Wow, taas päästään asiaan. Vaikka onkin pitkä ja toistoa hiukan liikaa niin tykkään ihan sikana. Kertsi toimii mahtavasti. Hieno epic. 4+

7. Fallen Angel. Minulle levyn huonoin biisi. Ei sytytä millään.En oikeastaan osaa sanoa muuta kuin että skippaan tämän lähes aina (paitsi nyt). 2,5

8. The Nomad. Tämäkin on näitä hienoja epiccejä. Arabifiilis tuntuu oikein luissa. Soolo/väliosassa oikein tuntee huivin jota on korjattava jotta hiekkamyrsky ei tule kauluksesta sisään... 4+.

9. Out Of The Silent Planet. Hieman iloisen oloinen kappale mutta pidän silti kovasti. Ei silti iloisen oloinen typerällä tavalla niinkuin joku Holy Smoke. Alkuriffiä on mukava harjoitella kitaralla ja se on myös veikeä. Toimii, ei silti ihan levyn parhaimmistoa. Tämä on vähän semmoinen biisi että silloin tällöin kuunneltuna oikein hyvä. Jos paljon tätä soittaa niin sitten alkaa hieman kyllästyttää aika nopeasti kuitenkin. Silti hyvä veto. 4-.

10. The Thin Line Between Love & Hate. Jännä biisi. Kyllä tämä levyversio on ihan komea. Ei kuitenkaan kannattane tuoda livesettiin. Ihan hyvä päätös mahtavalle Comeback levylle. 4-

Summa summarum, komea levy kaikkinensa. Eeppiset biisit enemmistönä ja ne myös toimivat hienosti. 3 selvää rockeria joista ainoastaan Wickerman toimii hyvin. Oikeastaan siis aika eepos koko levy. Huipputavaraa. Ka on 3,875 eli siis pyöristän tämän levyn arvosanaksi 4.
On olemassa viidenlaista musiikkia; huonoa, keskivertoa, hyvää, helevetin hyvää. Ja sitten on Maiden...
Brain Damage

Post by Brain Damage »

1. The Wicker Man 4

+ Alun kitarariffi
+ 'Your time will come'
+ Adrianin soolo
+ Lopun huudahdukset

2. Ghost Of The Navigator 4

+ Raskaat kitarat
+ Sanat
+ Soolot
- Toimii livenä paremmin

3. Brave New World 3,5

+ Sanat
+ Bruce
+ Daven soolo
- Kertosäe yksitoikkoinen

4. Blood Brothers 4

+ Kertsin huudatukset livenä
+ Ehkä Janickin paras soolo ikinä
+ Riffit

5. The Mercenary 3,5

+ Tunnelma
+ Kertosäe
+ 'Pay to kill die to lose'
- Livenä nopeatempoisempi

6. Dream Of Mirrors 3,5

+ Bruce
+ Sanat
+ Janickin loistava soolo
- Saisi olla vähän lyhyempi

7. The Fallen Angel 3,5

+ Raskaat kitarariffit
+ Steve
-Soolot

8. The Nomad 3

+ Sanat
+ Bruce laulaa hyvin
- Melodia
- Aivan liian pitkä

9. Out Of The Silent Planet 4

+ Intro
+ Kertosäe
+ Soolot
+ Bruce
- Kertosäkeen liiallinen toisto

10. The Thin Line Between Love And Hate 3,5

+ Sanat
+ Kertosäe
+ Bruce laulaa komeasti
- Biisin loppuosa on aika turha

Keskiarvo: 3,7

1. Powerslave 4,4
2. Seventh Son Of A Seventh Son 4,3
3. Somewhere In Time 4,3
4. Piece Of Mind 4,0
5. Fear Of The Dark 4,0
6. Iron Maiden 3,9
7. The Number Of The Beast 3,9
8. Brave New World 3,7
9. The X Factor 3,6
10. Killers 3,5
11. No Prayer For The Dying 3,5
12. Virtual XI 3,3
Post Reply